Bulvár-celeb

2023.06.14. 16:50

Ekkorát még nem láttunk: rekord méretű vargányát találtak Nógrádban

Egy balassagyarmati nyugdíjas fantasztikus méretű gombákat talált a város melletti erdőben.

Illusztráció

Forrás: Shuttrstock

Fotó: Maria Evseyeva

A sok esőzés néha tartogat pozitív meglepetéseket is a nógrádi erdőkben. A Balassagyarmaton élő Slezák András 70 éve foglalkozik gombákkal, szakértőjévé vált a hosszú évek alatt. Nyugdíjas éveiben is aktívan keresi a kalaposokat az erdőkben és a réteken - írja a nool.hu.

– Múlt hétvégén Balassagyarmat és Patvarc között szedtük a lányommal az óriási vargányákat a tölgyesben, amelyek közel 40 centisek és teljesen egészségesek – mondta portálunknak Slezák András. Arra is kitért, hogy eddig egy hét kilogrammos pöfeteg volt a legnagyobb, amire rálelt.

 

Múlt hétvégén Balassagyarmat és Patvarc között szedtük a lányommal az óriási vargányákat, amelyek közel 40 centisek és teljesen egészségesek

 

– számolt be a Nógrád Online hírportálnak Slezák András, akinek korábban egy hét kilogrammos pöfeteg volt a legnagyobb fogása.

Fotó: olvasói fotó / Forrás: nool.hu

A szakértő lánya elmondta, hogy sokszor járják a környező erdőket, mivel az egész család szívesen fogyasztja a gombából készült ételeket.

Mindig frissen feldolgozzuk, változatosan elkészítjük. Ezekből a méretes példányokból gombapörköltet főzünk

– árulta el Hatala Bea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában