Bulvár-celeb

2023.10.28. 06:30

Mutatjuk, hány napig kell otthon maradni, ha elkapta a koronavírust

Egy amerikai felmérésben 7 –18 év közötti gyermekeknél vizsgálták azt, hogy hány napig fertőznek.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: goodluz

Az ötödik napra a gyermekek többsége már nem fertőz, ugyanakkor egy felmérésben részt vevők közel húsz százaléka még az ötödik napon is, csaknem négy százalékuk pedig még a tizedik napon is fertőző volt – derült ki egy amerikai kutatásból, amelynek részleteiről a JAMA Pediatrics folyóirat alapján írt a Magyar Nemzet.

A kutatást a koronavírus és az ahhoz kapcsolódó karantén időszak miatt kezdték meg, hiszen jelentősen akadályozza az oktatás menetét az, hogy egy gyermek hosszabb-rövidebb időre kiesik az iskolapadból és emellett nem tudni, hány napig is fertőz egy gyermek. 

A vizsgálat során tíz nap alatt összesen 76 olyan 7–18 év közötti gyermektől és serdülőtől származó orrtamponmintát elemeztek, akiknek a Covid–19-tesztje pozitív, és a vírus omikron variánsát kapták el.

A kutatásban részt vevők több mint fele, 68,4 százaléka volt beoltva, ám kiderült, a gyermek oltási státusa nem befolyásolja, hány napig fertőznek a fiatalok.

Az oltott fiatalok körében a fertőzőképesség időtartama hasonló azokéhoz, akik emlékeztető oltást kaptak és akik nem voltak beoltva

 – részletezték.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában