Bulvár-celeb

2023.12.23. 05:50

Karácsonyi toplista: ezek idén a legnépszerűbb ajándékok

Az MBH Bank idén is közzétette reprezentatív kutatását, amelyben a lakosság karácsonyi ajándékozási szokásait vizsgálják.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Impact Photography

A felmérésből kiderül, hogy 

átlagosan hat embert ajándékozunk meg karácsonykor, a legnépszerűbb ajándék idén is az édesség és a könyv,

de 36 százalékban élményekkel ajándékozzák meg egymást az emberek, valamint továbbra is népszerű választás a gyermekek számára a társasjáték. A vásárlók több mint fele (54 százalék) már a karácsony előtti 3-4 hétben elkezdi beszerezni az ajándékokat. A beszerzett ajándékok tekintetében egyre nagyobb figyelmet kap a fenntarthatóság, a megkérdezettek 41 százaléka a csomagolással, 11 százalékuk a tudatos vásárlással járul hozzá a környezet védelméhez – írja a Magyar Nemzet.
Az emberek többsége a kutatás során úgy nyilatkozott, hogy nagy figyelmet fordít az ajándékok kiválasztására. 

A megkérdezettek 22 százaléka előre tudja, hogy kinek mit szeretne venni karácsonyra, és ugyanennyi azok aránya is, akik karácsony előtt körülnéznek az interneten vagy az üzletekben, és a kínálat alapján döntenek.

A válaszadók nagy része ugyanakkor azt válaszolta, hogy körülbelül tudja, hogy mit szeretne vásárolni, de az üzletek kínálata is nagyban befolyásolja a választást (42 százalék). A megkérdezettek több mint fele mondta, hogy ajándékok helyett inkább az együtt töltött időre és a közös programokra helyezi a hangsúlyt.

A kutatásban megkérdezettek nagy része (78 százalék) előre eltervezi, hogy milyen értékben szeretné meglepni szeretteit karácsonykor, azonban 49 százaléka az embereknek mégis úgy gondolja, hogy hajlamos a túlköltekezésre az ünnepi időszakban.

Az előző évhez képest idén csökkent azok aránya, akik 20–30 ezer forint közötti összeget szánnak ajándékra, és növekedett azok aránya, akik 50–100 ezer forint között költenek – derült ki az MBH Bank reprezentatív felméréséből.

A kutatás részletei IDE KATTINTVA olvashatók!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában