Bulvár-celeb

2024.04.09. 09:12

„Lehúzták, mint egy liszteszsákot” – döbbenetesen bántak egy rosszul lévő bácsival a buszon (videó)

A Széll Kálmán téren egy taxis rohant segíteni a bajban lévő idős házaspárnak.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Ha a jóérzésű taxisofőr, Sz. Norbert nincs ott, hogy segítsen, nagyobb baj is történhetett volna a budapesti Széll Kálmán téren. Norbert ott várakozott április 3-án dél körül, amikor a járművével szemben az egyik belföldi távolsági járatról szó szerint lerángatták a beteg, idős férfit, aki összeesett a buszon. 

A bácsit a földre fektették, majd a feleségével együtt otthagyták. Sz. Norbert felfigyelt a jelenetre, és szerencsére a taxija fedélzeti kamerája felvette, mi történik.

Mint egy zsákot

„A busz félreállt, és elkezdtek leszállni róla” – kezdte Norbert, akihez az idős férfi felesége odarohant.

Azt akarta, vigyem őket haza. Mondtam, hogy persze, de amikor felnéztem, már láttam is, hogy a 80 éves bácsikát valaki rángatja le a buszról! Szó szerint lehúzták az idős bácsit, mint egy liszteszsákot a járdára, aztán elment a busz!

– idézte fel a férfi, aki ezután rögtön kiszállt az autójából, és tárcsázta a mentőket. 

A hős taxis szerint az idős férfi nem volt jó állapotban, a feleségétől tudta meg, hogy az onkológiáról jöttek, miután mintát vettek a gerincvelőjéből. Ezért sem érti, hogy tehették a hideg aszfaltra.

„Ahogy letették a földre, kint volt az egész dereka, oldala” – idézte fel Norbert, aki nem merte megmozdítani a nyugdíjast a mintavétel miatt.

A hideg járdára fektették le az idős embert
Forrás: Bors / olvasói fotó

Az autóba pár nappal ezelőtt beraktam egy tiszta törülközőt, hogy legyen nálam, ha kell bármi miatt. Azt vittem oda, ráterítettem, hogy meg ne fázzon

– folytatta, majd hozzátette, hogy mások is segítettek.

„Egy luxus sportkocsi állt csak meg, benne egy kigyúrt, kitetovált férfival, valamint egy másik autós, aki nagy lendülettel felhajtott elénk, kipattant, és egyből rohant felénk. Ő orvostanhallgató volt, és szerinte nem lett volna szabad így kiengedni az idős urat a kórházból” – tette hozzá Norbert.

Nem tudja túltenni magát rajta

A taxis örül, hogy segíthetett a kétségbeesett házaspárnak, a történetét megosztotta az egyik II. kerületi Facebook-csoportban is. A férfit hősnek tartják, hogy önzetlenül segített.

„Elég fáradt voltam, hirtelen nem voltam képben, fel sem fogtam, mi történik körülöttem, de örülök, hogy segíthettem. Sokan írták a Facebookon, jó, hogy ott voltam, de igazából tényleg nem csináltam semmi extrát, felhívtam a segélyhívót, ahol kérték a telefonhoz a bácsit és a hozzátartozóját…” – idézte fel Norbert, aki azóta sem tudja magát túltenni azon, ahogyan a párral bántak.

Rögtön panaszt tettem a segélyhívó vonalon. Nagyon remélem, hogy a történet tanulság másoknak, és az emberek jobban figyelnek kicsit egymásra, és ritkábban fog ilyen előfordulni

– mondta el a hős taxis, akinek videóját a Bors cikkében lehet megtekinteni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában