Ország-világ

2021.05.19. 10:34

Figyelem! Ezekkel az új tünetekkel támad a koronavírus indiai mutációja

Jelenleg az indiai variáns a legrettegettebb, ha a koronavírus-járványról esik szó.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A koronavírus-fertőzés indiai variánsának eddig ismert szimptómái közül a kitartó köhögés, a magas láz, valamint az ízlelés, illetve szaglás elvesztése a leggyakoribb, de a betegek egy része ugyanúgy panaszkodik fejfájásra, mint mondjuk hasmenésre. Most azonban újabb tüneteket is beazonosítottak a szakemberek.

Új tünet

Az indiai Karnataka állam Bengaluru nevű városában praktizáló orvosok új Covid-tüneteket azonosítottak be.

Vizsgálataik szerint a rendkívül száraz szájüreg is koronavírus-gyanúra adhat okot.

A tünethez mindemellett egyfajta irritáció, valamint egy viszkető, bizonytalan jellegű fájdalom, illetve olykor fekély is társulhat.

Egy 55 éves férfit – számoltak be a hírről – például a szemét kínzó kötőhártya-gyulladás mellett meglehetősen kiszáradt szájjal vittek be szerettei a kórházba.

A Covid-teszten pozitív eredményt produkált beteget vizsgáló dr. Sattur a helyi médiának elmondta:

„Páciensemnek ugyan nem volt láza, de fáradtságra panaszkodott.”

Az orvos éppen ezért mindenkinek azt tanácsolja, hogy akit általános gyengeség száll meg, ráadásul szájüregi szimptómákat is mutat, feltétlenül vizsgáltassa meg magát. A doktor hozzátette, hogy a jelek a vírus legújabb, India mellett Brazíliában és Dél-Afrikában is azonosított mutánsához köthetők – olvasható a brit Mirror honlapján a Bors szemléje szerint.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!