Közlemény

2023.09.21. 13:21

Az agrárszakképzést népszerűsíti az agrárkamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) őszi pályaorientációs programsorozata keretében országszerte népszerűsíti az agrárszakképzést, partnerei segítségével több mint négyezer általános iskolásnak, illetve szüleiknek mutatja meg 26 agrárszakma lehetőségeit.

MW

Hazai fejlesztésű speciális menetközben emelhető, oldalra is mozgatható, vontatható teherplató segíti a négy hektáros almáskertben a dolgozókat a befejező metszésben, a Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki tudományok Centruma, Debrecen-Pallagi Kertészeti Telep kísérleti gyümölcsösében

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A kamara közleménye szerint szeptember 18. és november 24. között 85 alkalommal összesen mintegy 4400 résztvevő (általános iskolai tanuló, szülő, pedagógus) kaphat betekintést 52 agárszakképző intézmény és 60 gazdálkodó életébe. 

A tanulók számára a szakmai napok alkalmával lehetőség van a munkafolyamatokba való tényleges bekapcsolódásra, szakmai tevékenységek megismerésére, annak érdekében, hogy szakma- és intézményválasztásuk tudatos döntés legyen 

- közölték. 

Az érdeklődők a programsorozat keretében az élelmiszeripar, a környezetvédelem és vízügy, valamint a mezőgazdaság és erdészet ágazat 26 agrárszakmájával, szakmairányával ismerkednek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában