Krimi

2023.03.27. 19:50

Még a tapasztalt állatvédők is sokkot kaptak attól, ami Ózdon történt

Megkéselt és meg akart enni egy kölyökkutyát egy ózdi férfi.

Ez a három kölyök maradt életben

Forrás: Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület

Fotó: Fazekas Ildikó

Fazekas Ildikó, a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület (Herosz) Ózdi Szervezetének vezetője osztotta meg Facebook-oldalán, hogy aznap horrorisztikus bejelentést kaptak egy civil állatvédőtől, aki egy ózdi házhoz régóta járt etetni napi szinten a kutyákat – írja a heol.hu.

A poszt szerint szombaton a családhoz tartozó egyik fiatalember 

az önkéntes szeme láttára teljes erőből földhöz vágta az anyakutyát. A vélhetően bódult állapotú férfi a kan kutyára vasvillával támadt, majd az anyakutya négy kölykéből az egyiket felkapta, és késsel szétvagdosta. A sokkos állapotba került állatvédő nőnek azt kiabálta, hogy az összes kölyköt megöli és megeszi.

Amikor az ózdi Herosz a helyszínre érkezett a néhány hetes halott kutyát egy csikkel a szájában találta meg.

– A megkínzott kiskutyán már nem tudtunk segíteni, holtan feküdt a csepp ártatlan az udvaron, a kis szájába egy cigaretta volt belenyomva – olvasható a posztban. A bejegyzés szerint 

mindez egy iskola szomszédságában történt.  

A rendőrök is a helyszínen voltak. Az állatvédők kiemelték az ott élő kutyákat, ám mivel rendkívül túlterheltek, most átvevő szervezetet keresnek nekik.

A borsodi rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az Ózdi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy helyi férfival szemben, aki egy kölyökkutyát vágott földhöz, és az állat elpusztult.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!