Krimi

2023.04.15. 02:06

Mégsem Tánczos Gábor gyilkolt 25 évvel ezelőtt Körmenden?

A 11 éves körmendi kislány halála annak idején az egész országot megrázta.

Forrás: Bors

H. Zsófia holttestét 25 évvel ezelőtt, 1998. áprilisában egy körmendi társasházban találták meg. Elvágták a nyakát. Néhány nappal később 

az akkor 19 éves Tánczos Gábor tanúként jelentkezett a rendőrségen, mert a gyilkosság napján a barátjánál járt, és zajt hallott a lakásból. Tanúskodás kózben ellentmondásokba keveredett, ezért letartóztatták. Előbb beismerte, később már tagadta a gyilkosságot, de 2002 februárjában jogerősen 13 éves szabadságvesztésre ítélték, 

majd jó magaviselete miatt 2008 januárjában szabadult.

Tánczos Gábor és édesanyja 25 éve következetesen tagadják a gyilkosságot és abban bíznak, hogy a kislány gyilkosa egyszer besétál a rendőrségre és feladja magát. Lehet, hogy megtörténik, amiben egy fél életen át reménykednek?

Tánczos ügyvédjénél, Somos Zoltánnál, ugyanis jelentkezett egy férfi, aki azt állítja, tudja ki ölte meg H. Zsófiát. Elmondta: rákos beteg és mielőtt meghal, szeretne könnyíteni a lelkiismeretén - számolt be az exkluzív információról a TV2 Tények.

Valóban volt néhány furcsaság a nyomozás során, például, hogy a boncoláskor egy hosszú, 44 centis hajszálat találtak a kislány combján, illetve a körme alatt olyan DNS-mintát, ami nem Tánczos Gáboré. A férfi többször beismerte a gyilkosságot, majd vallomásait visszavonta. A ruháján azonban olyan maradványokat találtak, amelyek arra utalnak, Tánczos és a kislány ruhája érintkezett egymással. Ráadásul a hazugságvizsgáló kétszer is nagyon heves reakciót mutatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában