Krimi

2023.10.04. 12:05

Meghalt egy hatéves kisfiú a mogyorós nápolyitól a napköziben, hiába tudta a tanára, hogy allergiás rá

A szülők minden módon, időben jelezték az iskola felé, hogy a gyermekük súlyosan allergiás...

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: LiAndStudio

A tragédia napján, 2022. január 18-án a tanteremben az egyik gyermek születésnapját ünnepelték, amelynek során az ünnepelt által hozott, bolti csomagolású édességeket – köztük földimogyorós krémmel töltött ostyarudat – a vádlott külön tányérokra porciózta, majd az ünnepelttel együtt szétosztotta a gyermekek között úgy, hogy minden padra tettek egy-egy tányért. Ennek megfelelően a sértettnek és a padtársának is tálaltak az édességekből, amelyek között volt 2-2 darab ostyarúd is.

A kisfiú evett a padjára helyezett, mogyorót tartalmazó ostyarúdból, amelyet követően rövid időn belül rosszul lett.

A telefonon értesített szülők gyorsan megérkeztek az iskolához, majd autóval orvoshoz indultak a kisfiúval, akinek azonban útközben romlott az állapota, ezért a szülők egy benzinkútnál megálltak és mentőt hívtak. A segélyhívásra két mentőegység is érkezett a helyszínre, azonban a kisfiú életét már nem tudták megmenteni.

A vádirat szerint a vádlott napközis tanárként dolgozott egy budapesti általános iskola egyik első osztályában, amelynek tanulója volt a sértett is.

A sértettnek mogyoróallergiája volt, amiről a vádlott is tudott, mivel azt a szülők a gyermek tanulói adatlapján, a szülőknek szóló kérdőíven, továbbá az üzenőfüzetben is jelezték az iskola és a tanítók felé.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség 

a tanárnőt halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, valamint a tanítói foglalkozás gyakorlásától történő határozott idejű eltiltást indítványoz a vádiratban.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában