Krimi

2024.02.08. 05:40

Több száz harapás végzett vele: két kutya mart halálra egy férfit Szentesen

Elkezdődött a Szegedi Törvényszéken szerdán annak a férfinak a tárgyalása, akinek elszabadult kutyái 2021 nyarán halálra martak egy embert, egy nőt pedig súlyosan megsebesítettek.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Krasula

A jelenleg 65 éves férfit gondatlanságból elkövetett emberölés és súlyos testi sértés vétségével vádolják.

A vádlott egy szentesi kertes ingatlanban lakott családjával és több kutyával együtt. Az udvarba egy a vádlott által házilag eszkábált nagykapun lehetett bejutni, amely azonban nem felelt meg a biztonságos kutyatartás feltételeinek, alkalmatlan volt arra, hogy az állatok kijutását megakadályozza. 

A vádlott bullterrier keverék kutyáit falkában tartotta, az állatok nem kaptak semmilyen oltást, ápolatlanok voltak, az udvaron felhalmozott hulladékok között éltek. A kutyák fajtájuk miatt speciális odafigyelést, nevelést igényeltek volna, amelyet a vádlott szintén elmulasztott – csupán egy mogyoróbottal fegyelmezte őket –, ezért fokozatosan egyre agresszívebbé váltak.

A 2021. augusztus 20-i tűzijáték a kutyákat felingerelte. A Szása és Igor névre hallgató kutyák kijutottak a kapun, és rátámadtak egy másnap hajnalban hazafelé tartó férfire. 

A csaknem kétméteres, 95 kilós sértett igyekezett ellenállni és elmenekülni, de nem tudott érdemben védekezni, a számtalan harapás miatt mintegy fél óra alatt a helyszínen életét vesztette. 

A férfi több száz sérülést szenvedett el, halálát elvérzés és pszichés stressz okozta.

A kutyák ezután egy idős, biciklivel érkező nőre is támadtak, aki a táskájával próbált védekezni, és felhívta egy ismerősét. A nőnek sikerült beugrania az autóval odaérő ismerőse járművébe, ezt követően a kutyák a gépkocsit támadták. A helyszínre érkező rendőrök is csak gázspray-vel tudták a kutyákat megfékezni. A nő súlyos sérüléseket szenvedett.

A kutyákat később egy állatmenhelyen elaltatták.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott elismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról, halmazati büntetésként három év fogházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól.

A férfi a bíróságon tagadta bűnösségét, de nem tett vallomást. A nyomozás során azt mondta, a kétéves kutyák jó házőrzők voltak, az idegeneket nem engedték be az udvarra. Közölte azt is, hogy az áldozat holtestét ő találta meg az úttest mellett, egy vízelvezető árokban.

A törvényszék előreláthatólag májusban dönt az ügyében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában