Tragédia

2024.03.24. 14:42

Többen meghaltak egy raliversenyen Lábatlan és Bajót között: nézők közé sodródott egy autó

Többen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom–Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott vasárnap.

MW

Az Esztergom-Nyerges Rally helyszíne a baleset után

Fotó: 24 Óra

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a raliversenyen részt vevő jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között.

A halálos baleset miatt azonnal félbeszakították az Esztergom–Nyerges Rallyt – számolt be a kemma.hu.

Az m1 Híradójában közzétett felvétel szerint az autó 11 embert sodort el. Az m1 helyszíni tudósítása szerint mentőhelikopterek, mentőautók és egyéb egységek érkeztek a helyszínre. Azt, hogy a nézők álltak-e rossz helyen vagy pontosan mi történt, még nem lehet tudni. 

A raliversenyen szerencsétlenül járt autó 
Fotó: 24 Óra

Többen meghaltak a raliversenyen

A mentők közlése szerint egy gyermeket súlyos-életveszélyes, egy embert súlyos, hat embert – köztük egy gyermeket – pedig könnyebb sérülések miatt vitték helyszíni ellátás után kórházba.

A hirado.hu szerint a versenyt rendező Arrabona Rally Club először rövid közleményt adott ki közösségi oldalán, amelyből kiderült, hogy a verseny Lábatlan-Bajna szakaszán történt baleset miatt az 11. Esztergom-Nyerges Rallyt félbeszakítják. Később közzétették az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitójának leállításáról szóló felügyelő testületi határozatot is. A baleset előtt pár órával azt írták, olaj került a pályára - írja a kemma.hu.

Mentők érkeztek az Esztergom-Nyerges Rally helyszínére
Fotó: 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában