A hangszerek királynője

2017.08.10. 17:57

Nyári orgonakoncertek az ország tizenhat városában

Az OrgonaPont elnevezésű hangversenysorozat augusztus 29-éig országszerte várja a zeneszeretőket a templomokba.

Ritka hangszerpárosításokat hallhatnak azok, akik ellátogatnak az OrgonaPont koncertsorozata huszonnyolc állomásának valamelyikére. A hangszerek királynőjével együtt többek között hegedű, trombita, fuvola és énekhang szólal meg a Filharmónia Magyarország által szervezett hangversenyeken. A közel kétszáz művész közreműködésével megvalósuló sorozatnak szerte az országban – Balassagyarmaton, Békéscsabán, Budapesten, Balatonlellén, Debrecenben, Egerben, Győrben, Hajdúszoboszlón, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Miskolcon, Nyíregyházán, Orosházán, Pécsen, Szegeden és Vácon – templomok adnak helyet.

Augusztus 11-én kezdődik például Szamosi Szabolcs orgonaművész előadását hallhatja a közönség a budapesti Belvárosi-templomban Nyári László és Büttner Orsolya hegedűművész közreműködésével, vagy Békéscsabán a belvárosi katolikus templomban Sárosi Dániel orgonakoncertjét a Magyar Rádió Gyermekkórusa szereplésével.

Augusztus 16-án Szegeden Nyújtsd ki mennyből címmel Sebestyén Márta magyar népdalokat és egyházi népénekeket ad elő a Dómban orgonakísérettel, augusztus 18-án pedig a Kiskunfélegyházi Szent István-templom ad helyet Szamosi Szabolcs és a világhírű népdalénekes produkciójának, amelyben kortárs hazai szerzők kompozíciói között Tolcsvay László Magyar miséjének egy részletét is hallhatja a közönség.

Kecskeméten augusztus 21-én Balatoni Sándor orgona- és Csapó József énekművész ad koncertet az evangélikus templomban.

A zárásra augusztus 29-én Győrben kerül sor, itt Soós Gábor orgona- és Kalafszky Adriána énekművész kettősével kalandozhatnak az érdeklődők a barokk muzsika világában.

(Borítóképünkön Szamosi Szabolcs orgonaművész, az OrgonaPont egyik előadója, ötletadója, a koncertsorozatot szervező Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!