ma este

2021.02.27. 09:16

Kortárs amerikai darabbal folytatódik az Opera Otthonra sorozat

A megrázó erejű Ments meg, Uram! (Dead Man Walking) című Jake Heggie-operával folytatódik az Opera Otthonra fizetős streamsorozata. Az Almási-Tóth András rendezte produkció szombaton Meláth Andrea és Sólyom-Nagy Máté főszereplésével lesz látható – közölte a Magyar Állami Operaház.

Helen Prejean nővér, a louisianai Szent József Kongregáció tagja az 1980-as évek elején került kapcsolatba Patrick Sonnier-vel, akit két tinédzser kegyetlen meggyilkolásáért ítéltek halálra. Helen nővér a villamosszékig lelki tanácsadója maradt Patricknek, személyes élményeit egy évtizeddel később jelentette meg könyvében, amelyből világhírű film is készült, 2000-ben pedig Jake Heggie zeneszerző is első operája témájául választotta.

A 21. századi amerikai opera legkiemelkedőbb alkotásaként számontartott művet 2020 szeptemberében egyetlen alkalommal már bemutatta az Opera, a streamsorozat segítségével egy újabb előadás jut most el a közönséghez.

A produkcióban Helen nővért Meláth Andrea alakítja, a halálra ítélt Joseph De Rocher-t beugrással Sólyom-Nagy Máté énekli, a további főbb szerepeket Fodor Gabriella, Balczó Péter, Szegedi Csaba, Fodor Beatrix, Károlyi Katalin, Brassói-Jőrös Andrea, Mukk József és Cseh Antal formálják meg. Az előadást az Eiffel Műhelyház Bánffy Miklós-terméből közvetítik.

Az Operaház ingyenes közvetítései keretében vasárnap Fried Péter és Káldi Kiss András kedvenc olasz, orosz, francia és német operáiból ad elő a MaszkaBálban. Március 1-jén pedig a Tercett-Trió jelentkezik énekkari és zenekari művészek kamaraprodukcióival, amelyek témája Mozart és a hozzá köthető komponisták lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!