Izgalmas programok

2023.06.23. 08:00

A Hagyományok Háza raktárába is el lehet látogatni a Múzeumok Éjszakáján

A Hagyományok Háza egy estére megnyitja a több mint 8000 darabot számláló unikális gyűjteményt rejtő múzeumi raktárát a látogatók előtt szombaton. A Múzeumok Éjszakáján számos érdekességgel is várják a közönséget.

MW

Forrás: Hagyományok Háza

A vezetett túrákon meg lehet ismerkedni majd a Budai Vigadó épületének rejtett zugaival, és az érdeklődők betekinthetnek a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum Miskagyűjteményébe is – áll az intézmény közleményében.

Láthatók lesznek már nem használatos audiovizuális hordozók és azok lejátszóeszközei az archívumban, a Sisi és a népművészet – A csipke vonzásában című kiállításon pedig kurátori tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.

Népi kézművesek segítségével ki lehet majd próbálni a bútorfestést, a hímzést és a tésztagyúrást is. A Mozogj a műtárgyakkal! elnevezésű aktív program során egy könnyen elsajátítható koreográfia segítségével bárki mozgásba hozhatja a műtárgyakat, a Meseszó Egyesület mesemondóinak előadása után pedig a közönség döntheti el, hogy kinek a meséje nyerje a Mesepárbajt.

A Magyar Állami Népi Együttes zenekara cigányzenei koncertjével kávéházi hangulatot visz majd az Átriumba, az est zárásaként pedig Varga Helena és zenekara koncertjén tradicionális és archaikus cigány dallamokat, magyar népdalokat, cigány gospeleket és modern számokat is hallhat majd a közönség.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában