Mozart Planet

2023.08.15. 12:23

Ingyenes koncertsorozat lesz augusztusban a Balatonnál

Idén is megrendezi a Mozart Planet elnevezésű ingyenes koncertsorozatot a Concerto Budapest, amely augusztus 24. és 26. között nyolc balatoni helyszínen várja a közönséget.

MW

Forrás: Facebook / Concerto Budapest

Fotó: Mudra László

A Concerto Budapest idén Fonyódon, Balatonszemesen, Balatonkeresztúron, Balatonalmádiban, Balatonbogláron, Vászolyban, Balatonföldváron és Keszthelyen ad Mozart műveiből két zenekari és hat kamarazenei előadást - olvasható a zenekar MTI-hez eljutatott tájékoztatójában.

Augusztus 24-én, a Fonyódi Művelődési Központban, este pedig a balatonkeresztúri Szent Kereszt templomban A varázsfuvola nyitánya, Mozart F-dúr divertimentója, Mozart c-moll adagiója és rondója, valamint Mozart D-dúr fuvolanégyese hallható. Közreműködik Kaczander Orsolya fuvolaművész, Ella Dániel oboaművész, Keller András és Berentés Zsuzsanna hegedűművészek, valamint Szomor-Mekis Janka brácsaművész, Karasszon Eszter csellóművész és Lenka Petrovic hárfaművész.

Balatonszemesen, a Baptista Imaházban és Balatonalmádiban, a Szent Ignác templomban Mozart F-dúr oboanégyes, Mozart Klarinétötös és Mozart B-dúr divertimento című művei szerepelnek a programban. Közreműködnek Rózsa Gerda, Horváth Béla oboán, Klenyán Csaba klarinéton, Mohai Bálint fagotton, Környei Zsófia és Kakutani Satoko hegedűn, valamint Móré László brácsáművész és Aranyos János csellóművész.

Augusztus 25-én Balatonbogláron, a Varga Béla Városi Művelődési Házban zenekari koncertet ad a Concerto Budapest Horváth Béla oboaművész közreműködésével, vezényel Keller András. Ugyanezen a napon a zenekar kamarakoncertet tart Vászolyban, a Szent Jakab-templomban. Hegedűn közreműködik Miranda Liu és Kakutani Satoko, brácsán Móré László, csellón Aranyos János, bőgőn Illés László játszik.

Augusztus 26-án a zenekar Balatonföldváron, a Bajor Gizi Közösségi Házban lép fel, később Keszthelyen, a Kis Szent Teréz plébánián.

A koncerteket megelőzően a Concerto Budapest augusztus 17-én a Harmónia a vizek felett - IV. Bencés Zenei Ünnep részeként a Tihanyi Bencés Apátságban ad ingyenes koncertet, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként. A koncerten Mozart három mesterműve: a G-dúr hegedűverseny, a C-dúr oboaverseny és a g-moll szimfónia hangzik el Keller András vezényletével. Közreműködik Környei Zsófia hegedűművész és Horváth Béla oboaművész.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában