Megalázó eljárás

2023.06.23. 11:23

Hazaküldték Amerikából a magyar válogatott játékost

A felvidéki születésű Máté Zsuzsanna érthetetlenül nem kapott beutazási engedélyt a női vízilabda Világkupa Szuperdöntőjére - írja a Magyar Nemzet

MW

Máté Zsuzsanna a vízilabda Európa-bajnokság női tornáján, az A csoport harmadik fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Egy magyar sportoló, Máté Zsuzsanna, a női vízilabda-válogatott játékosa nem kapott beutazási engedélyt az Egyesült Államokba a Világkupa Szuperdöntőjére. Máté Zsuzsanna Szlovákiában született, hosszú ideje van magyar útlevele, az amerikai bürökrácia mégis talált kifogást. 

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kissé komor hangulatban kezdte a Görögország elleni negyeddöntő felvezetését a női vízilabda Világkupa Szuperdöntője előtt. A borús esélylatolgatás magyarázata, hogy két játékos a Világkupa Szuperdöntő kezdete előtt hazatérni kényszerült. Az még érthető, hogy Vályi Vanda fülgyulladás miatt nem vehet részt a tornán, és  már Anzióból hazaindult, Máté Zsuzsanna hazaküldésére azonban nincs ép ésszel felfogható magyarázat. 

Máté Zsuzsanna ugyanis az amerikai bürokrácia (vagy diplomácia?) áldozata, nem kapott beutazási engedélyt az Egyesült Államokba.

A probléma gyökere az lehet, hogy Máté a Felvidéken született, igaz, amióta az eszét tudja, magyar útlevéllel szerepel pólósként, ám kiderült, az amerikai könnyített vízumhoz (ESTA) a születési helynek megfelelő útlevél kell. Máté ezért még a túra előtt hazatért, csináltatott egy szlovák útlevelet (korábban nem is volt neki), azt később kihozták utána Olaszországba, ám hiába ment be azzal a kérelem, a jenkik indoklás nélkül elutasították. Mindez már a túra kanadai részén derült ki – oda simán megkapta az engedélyt! –, azaz Long Beach helyett Budapest felé kellett vennie az irányt.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában