Már nem titok

2023.07.13. 22:27

Kiderült: ekkor térhetnek vissza Magyarországra a Liu-testvérek

A magyar színekről kínaira váltó olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázók, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang nagyapja elárulta, hogy a fivérek mikor látogatnak haza.

MW

Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A magyar színekben történelmi olimpiai bajnoki aranyakat szerző testvérek nagy álma, hogy kínai színekben ott legyenek a 2026-os téli olimpián Milánóban. Ez nem lesz könnyű, a nemzeti csapatba még nekik is nehéz bekerülniük, de az április eleji országos bajnokságon jól szerepeltek: Liu Shaoang 1000 méteren arany-, 1500-on bronzérmes lett, Liu Shaolin Sándor 1000-en ezüstöt, 500-on bronzot szerzett. A slusszpoén a mai 1000 méter volt, amely tehát a fivérek kettős győzelmét hozta. 

Ezért a célért dolgoznak most edzőjük, Csang Csing Lina irányításával. A magyar válogatott korábbi sikerkovácsa még Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang távozása előtt hagyta el tavaly Magyarországot, és lett a kínai válogatott vezetőedzője – emlékeztet a Magyar Nemzet. 

Ekkor látogatnak haza

A fivéreknek a családjuk itthonról szurkol. Nagyapjuk azt is elárulta a Ripostnak, mikor látta unokáit legutóbb személyesen, és mikor találkoznak újra. 

– Húsvétkor találkoztunk, akkor több napot töltöttek idehaza – árulta el a Liu-fivérek nagyapja, Szabó Sándor most a Ripostnak.  – Abban legutóbb megegyeztünk, hogy 2024 elején ismét találkozunk, 

habár azt még nem pontosítottuk, hogy hol, Magyarországon vagy Európa melyik országában. Számomra az a lényeg, hogy mindketten egészségesek és jó erőben vannak.

A nagyszülők telefonon tartják a kapcsolatot a fiúkkal, mégpedig havi rendszerességgel – derül ki a Ripost cikkéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában