Tenisztorna

2024.02.20. 11:21

Marozsán Fábián elmondta, neki miért nem jön be Doha

Remekül kezdtek a magyar teniszezők dohai keménypályás férfi tenisztornán. Fucsovics Márton a nyitókörben mindössze nyolcvanhárom perc alatt verte meg spanyol ellenfelét. A világranglistán a legelőkelőbben jegyzett magyar teniszező Marozsán Fábián pedig cseh riválisát múlta felül.

MW

Marozsán önmagát győzte le

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján Marozsán Fábián egy helyet javítva a 60., Fucsovics Márton hatot előrelépve a 80. helyen állt a az 1,4 millió dollár (506 millió forint) összdíjazású dohai torna előtt. Az első körben mindkét magyar játékos biztatóan kezdett, Fucsovics olykor szemkápráztató ütésekkel (is) jelezte, hogy még mindig topszintet képvisel – írta meg az Origo.

FUCSOVICS Márton
Fucsovics Márton az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2024. január 16-án
Fotó: Mast Irham / Forrás: MTI/EPA

Nyerő ütések Fucsovicstól

Fucsovics Márton a spanyol Roberto Bautista Aguttal (97.) csapott össze, pályafutása során ötödször. A nyíregyházi teniszező legutóbb pont egy éve, ugyanezen a tornán találkozott a 35 éves riválissal, akkor több mint háromórás csatában, három szettben alulmaradt – derült ki az Origo oldaláról. A hétfői mérkőzésük a magyar játékos szempontjából teljesen más irányban zajlott. Fucsovics azonnal magához ragadta a kezdeményezést, szórta a nyerő ütéseket, és 42 perc alatt előnybe került. A második játszmában a nyíregyházi teniszező 1:1-nél, majd 5:3-nál is brékelni tudott és mindössze 83 perc alatt továbbjutott. Fucsovicsra a következő körben a negyedik helyen kiemelt kazah Alekszandr Bublik vár.

Marozsán önmagát győzte le

Nehezebb meccsen van túl Marozsán Fábián, aki január elején élete eddigi legjobb Grand Slam-eredményét érte el Melbourne-ben – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A világranglistán legmagasabb helyen jegyzett magyar játékos a selejtezőből érkezett cseh Vit Koprivával (118.) csapott össze. Összesített mérlegük 1-1-re állt, 2020-ban a rivális, tavaly azonban Marozsán győzött salakon, kemény borításon először csaptak össze. Kemény küzdelmet hozott a mérkőzés, de végül a huszonnégy éves magyar játékosnak 106 perc alatt sikerült kivívni a győzelmet.

Mindig nehéz kvalifikációból érkező ellenféllel játszani, hiszen két győztes mérkőzés után teli van önbizalommal, nem volt ez másképp Kopriva esetében sem. Most vagyok itt először, a szeles időjárás nem a kedvencem, nem nekem kedvez, és kicsit még az is furcsa a fedett pályás meccsek után, hogy itt, Katarban már szabad téren játszunk

– mondta el Marozsán a mérkőzés után.

Mivel az elmúlt meccseim nem voltak tökéletesek, kifejezetten fontos győzelem volt egy nehéz ellenféllel szemben. Örülök, hogy két szettben nyertem, a nehézségek után sikerült önmagamat is legyőzni

árulta el a magyar teniszező. Marozsán a nyolcaddöntőben a másodikként rangsorolt orosz Karen Hacsanovval találkozik majd.

Dohai tenisztorna, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Fucsovics Márton–Roberto Bautista Agut (spanyol) 6:1, 6:3
Marozsán Fábián–Vit Kopriva (cseh) 7:5, 7:6 (8-6)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában