Gelencsér Tímea és Hegyes Bertalan

2020.12.20. 20:00

Bertalanék párosától izzott a táncparkett

Hétről hétre remekelt a parketten a martfűi születésű Hegyes Bertalan és az egykori szépségkirálynő Gelencsér Tímea által alkotott duó. Múlthét szombaton a Dancing With The Stars táncos showműsort végül meg is nyerte a fiatal páros. A zsűri értékelése és a közönség szavazatai alapján vehették át végül a jól megérdemelt trófeát. A felkészülésről, a táncokról és a döntő hangulatáról Hegyes Bertalannal beszélgettünk.

P. Pusztai Nóra

Gelencsér Tímea és a martfűi Hegyes Bertalan tíz hét után emelhették magasba a televíziós táncverseny trófeáját

Forrás: Beküldött fotó

Hosszú hetek kemény munkájával menetelt a TV2 csatornán sugárzott Dancing With The Stars döntőjéig a martfűi Hegyes Bertalan és Gelencsér Tímea. Bár könnyen és gyorsan összecsiszolódtak, a koreográfiák kidolgozásában közösen vettek részt, mégis akadtak nehézségek a tíz hét alatt.

Idegőrlő napokat éltek át, koronavírusos lett a párja

– A legnehezebb pillanat talán az volt, amikor néhány hete kiderült, hogy Timi koronavírusos. Nagyon idegőrlő napok voltak, amíg döntöttek, hogyan és mikor folytathatjuk a versenyt – emlékezett vissza Hegyes Bertalan.

Az utolsó hetekben már műsorról műsorra több koreográfiával kellett készülni a táncosoknak.

– Ez még nekem, mint profi táncosnak is megterhelő volt. De megérte a befektetett munkát – mondta a tehetséges fiatalember.

Gelencsér Tímea és a martfűi Hegyes Bertalan
Fotó: Beküldött fotó

Illett a duó személyiségéhez a szenvedélyes pasodoble

A televíziós show-műsor fináléjában újratáncolhatták a tíz héttel ezelőtt, elsőként közösen előadott tangót, a zsűri kérésére újra előadták a pasodoblét, és készültek a bécsi keringőre is.

– Timivel együtt az volt a gondolatunk, hogy a pasodoble az, ami leginkább visszaadja a mi személyiségünket. A produkciónkban voltak erős és gyors mozdulatok, nagyon szerettük azt a díszletet és ruhát is, egyértelműen ez volt a kedvenc – avatott be Bertalan.

Igazi csapatmunkaként dolgozták ki a keringőt

Az izgalmas bécsi keringő koreográfiájának összeállításánál megelevenedett a színpadon a pár története is.

– Nagyon megható volt, biztosan megmarad az emlékezetünkben, igazi csapatmunkaként dolgoztuk ki. Egyszerre volt édes és szomorú a pillanat, amikor véget ért. Egészen a találkozásunk pillanatától építettük fel a produkciót, addig, hogy a végén a két idegen különböző irányokba vonul – mesélte a történetet.

Gelencsér Tímea és a martfűi Hegyes Bertalan tíz hét után emelhették magasba a televíziós táncverseny trófeáját
Fotó: Beküldött fotó

Hosszú hónapok munkáját koronázta meg a siker

Fokozott izgalom övezte a műsor utolsó perceit szombat este. A színpadon állva két páros várt az eredményre.

– Amikor az első kettőt táncoltuk, sokkal jobban izgultunk, hiszen szerettünk volna továbbjutni. Mikor a fináléval végeztünk, leginkább a boldogság futott át rajtunk, hogy ott lehetünk. Az egész estét, a műsort, de az elmúlt négy-öt hónap közös munkáját is megkoronázta, hogy sikerült nyernünk – fejtette ki.

Tartja a kapcsolatot Timivel, sőt, közös terveik is vannak

A fiatal páros kapcsolata a műsor után sem szakad meg.

– Nem tartom kizártnak, hogy a közeljövőben Timi táncórákra jelentkezik nálam. A hetedik műsorból kimaradt szambát például szívesen előadnánk valamikor a jövőben közösen – mutatott előre Hegyes Bertalan.

 

A folyamatos fejlődés a siker kulcsa a fiatalember szerint

Az egykori szépségkirálynő, Gelencsér Tímea és táncpartnere, Hegyes Bertalan tíz héten át különböző produkciókkal készült a show-műsorra.

– Minden adás után, még a döntőnél is az öltözőbe érve azonnal végignéztük, és kielemeztük a mozgásunkat. Fejlődni, javítani mindig lehet. Nem voltak tökéletesek, de egyiken sem változtatnék, sem a koreográfián, sem a díszleten. Minden úgy volt jó, ahogy történt – mesélte a martfűi származású Hegyes Bertalan, aki szeretné, ha a tánc továbbra is az élete része maradna.

– A tanítványaim már nagyon visszavárnak, másfél hónapja nem találkoztunk a sűrű program miatt. Ráadásul egyre több megkeresés érkezik az ország minden pontjáról – tette hozzá a táncos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!