Szoljon podcast

2023.05.08. 13:55

Régóta dédelgetett álma válhat valóra a cibakházi énekesnek

A rendezői székben is kipróbálja magát Cibakháza tehetséges énekese Kertész Iván. A próbákat már megkezdték, szeptemberi premiert terveznek. A munkába az énekeseket, színészeket is bevonja.

P. Pusztai Nóra

Musicalt rendez Kertész Iván, szeptemberi bemutatóra készülnek

Forrás: Beküldött fotó

Gyermekkori álma válik valóra Kertész Ivánnak, a Kabaré című musical rendezésébe kezdett.

– Régebben is foglalkoztatott az, hogy mivel jár egy ilyen darabot összerakni, kreatívan megalkotni, hogy egyedi legyen. Úgy érzem magamban, hogy most jutottam el arra szintre, túllépjek azon, hogy az instrukciókat végrehajtom a próbák alatt és már a saját ötleteimet adjam át – fogalmazott a tehetséges énekes.

A Kabaré című musicalre esett a választása, többször is megnézte az 1972-es filmet, melynek Lisa Minnelli a főszereplője. A különféle feldolgozások felvételeit is jó alapot adtak neki.

A filmhez képest sok eltérés lesz, bár a történet lényege ugyanaz. Nehéz darabról van szó, ami nem kifejezetten vígjáték, inkább elgondolkodtató. Jó dalok, vicces jelenetek is vannak benne, de a mondanivaló mélyebb, mint egy könnyed darabnak. Azt szeretném elérni, hogy a néző, amikor kilép a színházból továbbgondolja a látottakat 

– magyarázta.

A szereplőket a kollégái, ismerősi és baráti köréből válogatta.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megfordultam annyi színházi közegben, hogy sok olyan ismerősöm, barátom lett, akikben megbízok, és tudom mire képesek. Pont találtam olyan karaktereket, akik jól hozzák majd, amit elképzeltem – tette hozzá.

Bár határozott elképzelései vannak, mégis közös munkára, együtt gondolkodásra hívja a darab szereplőit.

– Szereplőként is az a legfontosabb, hogy a közegben komfortosan érezzem magam, itt is arra törekedtem, hogy ezt a miliőt megteremtsem – emelte ki. 

A próbákat április végén kezdték, a bemutatót szeptemberre tervezik.

Kertész Iván
Forrás: Beküldött fotó

– Bár a színházakban egy hónap alatt raknak össze egy előadást, ott sokkal intenzívebb az időszak. Mi hetente kétszer jövünk össze próbálni, így lesz elég ideje összeérni az előadásnak, hogy minden úgy szóljon, ahogy kell – számolt be a tervekről.

A közönség és a szereplők visszajelzéseire is kíváncsi.

– Hiszek benne, hogy jól sikerül és lesz folytatás a jövőben, addig mindenképpen szeretném bontogatni a szárnyaimat, ameddig örömet ad nekem – mondta Kertész Iván.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!