tündérszépek 2020

2019.10.07. 17:30

A babaarc és bomba test csak félsiker

Aki azt hiszi, egy potenciális szépségkirálynőnek elég csak a külcsíny alkati- és szépségápolási-vonatkozásaira odafigyelni, az nagyobbat nem is tévedhetne.

Novák Krisztina

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Természetesen tudjuk, hogy nem a ruha teszi az embert, de egy stílusosan viselt, jól eltalált öltözék már fél siker. Mint ahogyan egy rossz, az adott eseményhez nem illő szett, vagy annak kiegészítői nem csak a dobogós helyezést, de a versenyen részvételt is ellehetetleníthetik egy-egy lány számára.

Elvárások

Emlékeztek mennyit nevettünk az 1980-as évek amerikai szépségkirálynőin, akik mind „csak” világbékét szerettek volna? Most bezzeg már el sem mosolyodunk, ha valamely szépségverseny helyezettje ismertségét arra használja, hogy felhívja a figyelmet a globális felmelegedésre. Sőt. El is várjuk, hogy a csinos pofi, és a bombázó alak tulajdonosa korunk tipikus problémáihoz hozzászóljon, vagy ezek kapcsán példát mutasson, mondjuk azzal, hogy nem visel állati szőrmét vagy valódi bőrt.

Csak az aktuális trendek?

Ezzel vissza is kanyarodtunk a kiindulási ponthoz. Igen, egy szépségverseny résztvevője már az öltözködésével is kommunikál, hiszen a zsűri és a nézők ennek segítségével számtalan következtetést vonnak le róla. Az aktuális trendek – az irányzatok, a különböző divatos fazonok, a menő színek – ismerete roppant fontos. Nem, nem azért, hogy mindenből a legmenőbb és legdrágább dolgokat rángasd magadra, hanem azért, hogy tudd, mi az a divatirányzat, ami – bármennyire is tetszik – egy Tündérszép ruhatárába nem fér bele. Vagy pont fordítva. Légy tisztában azzal, melyek azok a színek, amelyek kiemelik természetes szépséged, és azzal is, ruhatárad melyik darabjait viselheted bátran.

Itt van az ősz

Azért ne aggódjatok, egyetlen királynő-jelöltnek sem kell mostantól csadorban járnia, pusztán hanyagolni kell – az egyébként nagy kedvencnek számító – sportos, neonszínű darabokat az utcai öltözködésből, de az edzőteremben továbbra sem kell lemondania róluk. A fénykorát élő lezser, férfias öltözködés is felejtős, éppen úgy, mint a szegecses, láncos, rockos choker láncok. Utóbbi romantikus, rózsás verzióját azonban bárki nyugodtan viselheti.

Az uniszex bakancsok helyett mindenkit a nőies cipők, bokacsizmák és csizmák viselésére buzdítunk, de a combcsizma már kevésbé ajánlott, vagy nagyon át kell gondolni, milyen finom és letisztult ruhadarabbal viselve nem kelt közönséges hatást. Egy-egy hüllő- vagy vadállat-mintás darab abszolút feldobja a semleges, egyszínű alapdarabokat, de több darab viselése, vagy a különböző állatminták keverése szigorúan tiltólistás.

Mixeld kedvenc nyári darabjaid a legmenőbb őszi kiegészítőkkel, különböző blézerekkel és övekkel. Ezekkel kiegészülve egy hosszú, lengébb nyári ruha is megállja a helyét a hűvösebb reggeleken, amiben még az a szuper, hogy könnyed eleganciádra nem mondhatja senki, hogy túlságosan kihívó lennél.

Ha kedvet kaptál és te is részt vennél szépségversenyünkön, kattints ide és jelentkezz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!