Galériával

2020.10.04. 20:00

Több százan pattantak nyeregbe a Zagyva-Hajta teljesítménytúrán

Közel hétszázan pattantak nyeregbe és tekerték végig a Zagyva-Hajta kerékpáros teljesítménytúrát szombaton Jászberényben.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

A szikrázó őszi napsütés kedvezett az erőpróbának, amit immár huszonkilencedik alkalommal rendeztek meg. A Jászságon túlról, az ország különböző pontjairól is szép számmal érkeztek bringások a túrára. A kicsiket és kezdőket a tizennyolc kilométeres, a haladókat pedig a harminckét, valamint az ötven kilométeres táv várta. Legtöbben, mintegy kétszázötvennégy fő középtávon indult el.

Valamennyi útvonal tekerhető volt, ám az elmúlt napok esőzései miatt helyenként saras részek nehezítették a pályát. A gyakorlott bringások azonban könnyen átgördültek az akadályokon. A túra egyik kuriózumának számított a pálinkakóstoló pont, ahol sokan erőt merítettek a folytatáshoz. Az izgalmas út során a résztvevők megismerhették saját képességeiket, a közösségi élmény erejét, valamint felfedezhették a Zagyvamenti és a Hajta természetvédelmi terület szépségeit, természeti értékeit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!