Szolnok

2022.09.12. 17:25

A városrész legpompásabb kertjeit díjazta a zsűri

Ismét díjazták a megyeszékhely déli városrészének legszebb kertjeit. Ebben az esztendőben három kategóriában nevezhettek a kertbarátok.

Köllő Judit

Szabó Mária kertje lett a legszebb virágoskert

Fotó: Mészáros János

– Szolnok déli városrészének lakói közül sokan bekapcsolódtak a családi portaprogramba, mely során virágokat, palántákat kaptak. Ezek eredményét is egyre többen szeretnék megmutatni, ezért is népszerű ez a verseny – mondta a hétfői díjátadón dr. Molnár Beáta, a szervező Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat elnöke.

A helyiek kérése alapján idén  haszonkert kategóriával bővítették a felhívást. A jelentkezők kertjeit az iroda munkatársai lefotózták, Facebook-oldalukon közzétették, a közönség pedig szavazataival eldönthette, mely kertek legyenek a kategóriagyőztesek.

A már hagyományosnak nevezhető megméretés legszebb haszonkert díját Kádár Istvánné nyerte, a legszebb kert Berkó Eszteré lett, a legszebb virágoskert címet pedig Szabó Mária színpompás udvara zsebelhette be.

Kádár Istvánné (balra) nyerte a legszebb haszonkert díját
Fotós: Mészáros János

Szabó Mária számtalan virággal borított udvarát az elismerések átadása után hírportálunk munkatársai is megtekinthették. Az udvaron összesen harminchét tő rózsát nevelget a tapasztalt kertész, nagy részüket maga szaporította.

– Gyermekkoromban édesanyáméknak tizenhat hold földjük volt Jászkarajenőn, ahol akkoriban nagyon sok időt töltöttünk – mesélte Szabó Mária. – Így nőtt a szívemhez a kertészkedés. Férjem halálát követően a belvárosból költöztem a déli városrészbe, ahol harminc éve virágok, zöldségek és gyümölcsök termesztésével foglalkozom. Számomra ez jelenti a kikapcsolódást, amit bármikor, akár tévénézés helyett is szívesen űzök – tette hozzá a kategóriagyőztes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!