Videóval és galériával

2023.02.16. 19:55

Szolnok minden csodáját megmutatjuk a Vízügyi székház tetejéről készült fotókon

Tekintse meg, milyen lenyűgöző látványt nyújt 71 méter magasból a szolnoki Baross út, a Tiszavirág híd vagy éppen a Zagyva-part.

Szoljon.hu

A Tiszavirág híd és a Szolnoki Galéria

Fotó: Mészáros János

A legtöbben csak Vízügyi székházként ismerik a toronyházat, amely a szolnoki belváros egyik ikonikus épülete. A hivatalos nevén III. számú irodaház építése 1971-1975 között zajlott, s utóbbi esztendő áprilisában adták át.

Hat tulajdonos építtette a Szolnok Megyei Állami Építőipari Vállalattal, s több mint 400 dolgozó vehette birtokba az összesen mintegy 11 000 négyzetméternyi iroda részt. A közel 3000 négyzetméter egyéb kiszolgáló helyiségek között akadt újságos stand, büfé és vállalati étkezde is. A legnagyobb tulajdonos és használó már akkor is a Vízügyi Igazgatóság volt, innen az ingatlan közkeletű neve, a Vízügyi székház.

A lapostetős, 71 méter magas, alápincézett épület földszintje fölött 16 emelet és két szerelőszint található – tudtuk meg Laczi Zoltántól, a Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság sajtóreferensétől.

A toronyház két vasbeton mag köré telepített három 12x12 méteres speciális térre épült fel. A vasbeton magok az összes függőleges kapcsolatot biztosítják, mint amilyenek a lépcsők, a felvonók és a gépészet, az irodai terek pedig tisztán irodai funkciókat szolgálnak. 

E közismert épület tetejéről készültek azok a varázslatos felvételek, amelyeket most olvasóinknak is megmutatunk. Tekintsék meg a 71 méter magasból készült fotóinkat és videónkat is, melyek Szolnok megannyi szemet gyönyörködtető arcát mutatják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!