Galériával

2023.02.28. 19:55

Térségünk példaképeinek munkáját díjazta hírportálunk – videóval

Hagyományteremtő céllal idén először hirdette meg az Új Néplap és a Szoljon.hu hírportál az Év embere, Év sportolója szavazást. Két hét alatt több mint tízezer voks érkezett, lapunk hasábjain a győztesek nevét korábban már közzétettük. A mai nap folyamán szolnoki ügyfélszolgálati irodánkban a díjátadó ünnepséget is megtartottuk.

P. P. N.

Az Év embere, Év sportolója szavazás, helyiekről a helyieknek szól

Fotó: Nagy Balázs

Az eseményen Király Ernő főszerkesztő kiemelte: 

amellett tettünk hitet, hogy krónikásai leszünk szűkebb környezetünk eseményeinek, bemutatva olyan embereket, akik tetteik és személyiségük miatt a szélesebb közönség számára is érdekesebbek

– Kihasználva az online és a nyomtatott sajtó nyújtotta lehetőségeket, hagyományteremtő szándékkal indítottuk el az Év embere, Év sportolója szavazást, mely a helyiekről a helyieknek szól – fogalmazott.

Az Év embere címet Zám Lajosné Ildikó, a tiszafüredi Kovács Pál Művelődési Központ vezetője vehette át, aki több évtizede a helyi közösség összekovácsolásán dolgozik.

– Meglepett a jelölés, de büszke voltam Köllő Juditra, az Új Néplap térségért felelős újságírójára, aki felterjesztett. Úgy gondolom, jól mutatja a közművelődési munkám sikerét – mondta meghatódva.

Napról napra százszám gyűltek a szavazatok a neve mellett.

– Amikor megtudtam, hogy lehet szavazni kivártam, hagytam, hogy magától történjenek az események. A családtagok, barátok ismerősök is mondták, hogy ezt viszi a szél magától. Láttam, hogy vannak olyan támogatók, akik segítettek a szavazat gyűjtésben, kitartottak. Mindenkinek köszönöm – mondta.

Hangsúlyozta: a szavazás szerinte megkülönböztetett figyelem.

– A megyei napilap szerkesztősége olyan lehetőséget adott nemcsak nekem, hanem azoknak is, akik ebben a szavazásban részt vettek, hogy valóban figyeltek a mi munkánkra és azt gondolom, ennél több nem is kell – szólt az elismerés átvétele után.

Vármegyénk bővelkedik sportolókban, csapatokban, akiknek számos örömteli pillanatot köszönetünk, ennek elismerésére hirdette meg az Új Néplap és a Szoljon.hu hírportál négy kategóriában az Év sportolója szavazást.

 

Rauschenberger Nikolett 2022-ben rúdsportban magyar bajnoki címet szerzett. Bár a jelölés hallatán is meglepődött, végül a legjobb női sportoló kategóriát toronymagasan nyerte.

– Nagy megtiszteltetés, hogy szülővárosomban, Szolnokon is elismernek, örülök, hogy erre méltónak találtak az itt élő emberek – mondta.

Az országos szinten is ígéretes evezős duót, Pádár Lucát és Kovács Esztert választották olvasóink az Év női csapatának.

– Köszönjük a lehetőséget az Új Néplapnak és a Szoljon.hu hírportálnak, hogy jelöltek lehettünk. Nagy megtiszteltetés, hogy sikerült a közönség bizalmát elnyerni, ezzel is népszerűsítve az evezést, bízva abban, hogy a következő generációkban is lesz utánpótlás – emelte ki Kovács Eszter, aki három éve evez együtt Lucával.

A lányok álma, hogy idén is országos bajnokságot nyerjenek, megvédve címüket, de annak is örülnének, ha együtt utazhatnának a következő világversenyre.

A legjobb férfi sportoló díjat Furkó Kálmán vehette át.

– Próbálok méltó lenni a Furkó névhez a sport világában. Elismerést ad, egyfajta pozitív megerősítést, hogy jó az irány és még plusz motivációt is a jövőre nézve. Nagyon örülök, hogy a négy sport kategóriából kettőben evezős elsőség született. Nemcsak nekünk, hanem a szolnoki evezős sportnak is elismerés, amire a jövőben lehet építkezni – foglalta össze gondolatait.

A legjobb férfi csapatnak választott szolnoki röplabdásokat az edző Bodonyi Ákos és a kapitány, Timár Mike képviselte a díjátadó ünnepségen.

– Köszönjük elsősorban a jelölést, illetve a lehetőséget az Új Néplapnak. A közösségünket összefogta, hogy a tagok a támogatókkal együtt dolgoztak a célért, a szavazatokért – mondta a voksolásról Timár Mike. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!