Szoljon podcast

2023.05.06. 20:25

Tömösvári Dominik a világbajnoki címért járó éremnek is helyet csinálna vitrinjében

Fiúk számára szokatlan versenysportban halmoz sikert sikerre Tömösvári Dominik, aki a néptáncot cserélte fel a mazsorettre. A hazai versenyeken begyűjtött gyémánt és arany minősítések után legutóbb világkupa győztes lett Olaszországban. Vitrinjében azonban van még hely az érmeknek, edzője és szülei támogatásával mindent megtesz, hogy néhány éven belül világbajnok legyen.

Turcsányi János

Forrás: szoljon.hu

Tehetség, céltudatosság, rengeteg gyakorlás, a céljai elérésében segítő családi háttér és egy világbajnok edző. Ezek azok a dolgok és személyek, amelyek sikeressé teszik a szolnoki középiskolájában is remekül teljesítő fiatalembert, ebben az elsősorban lányok által űzött sportágban.

A mazsorett négy évtizede jelent meg Magyarországon és a hazai versenyzők évek óta remekül szerepelnek a nemzetközi versenyeken is. A sportág igazi tehetsége a törökszentmiklósi Tömösvári Dominik, a Red Dance Mazsorett és Sportegyesület színeiben versenyez. A szinte mindig és mindenhol gyakorló tinédzser szeretne edzője, Piroska Attila nyomdokaiba lépni és világbajnok lenni sportágában. 

A speciális mazsorett bottal végrehajtott gyakorlatok része az akrobatikus elemek bemutatása éppúgy, mint a botfeldobás alatti cigánykerék és a botforgatás a színpadon.  A másfél perces koreográfiákat öttagú zsűri pontozza, melynek tagjai árgus szemekkel figyelik nem csak a bemutatott produkció minőségét, de a mazsorett ruháját, a koreográfia és a választott zene összhangját, a fellépő előadókészségét.. 

Podcastünkben a fiatal mazsorett és edzője segítségével ismerkedhetünk meg eme látványos és szórakoztató versenysporttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!