Hegyen-völgyön át

2023.06.28. 14:30

Másodszor is teljesítették a kerékpáros kihívást a keviek

Újabb kihívást teljesítettek a túrkeveiek, ezúttal is két keréken. A közelmúltban egy mintegy ötven fős csapat pattant biciklire és kerekezett egészen a recski ifjúsági táborig.

Rimóczi Ágnes

Hegyen-völgyön át kerekeztek a túrkeveiek

Forrás: Kerékpáros Tour Keve

Túrkevén továbbra is nagy hagyománya van a kerékpározásnak. Nemcsak a településen járnak biciklivel a túrkeveiek, de város- sőt országhatáron túlra is eljutnak időnként biciklizve. Már kétszer megrendezték a Tour de Keve eseményt, az első kihívás keretében tavaly Nagyszalontára, testvérvárosukba gurultak el, a napokban pedig lezajlott a második kevi kihívásuk. Ezúttal határon belül maradtak, a résztvevők a túrkevei ifjúsági táborba, Recskre indultak, s most is letekertek egy százötven kilométeres túrát.

– Közel ötvenen indultunk neki a hosszú túrának reggel hat órakor, az első csapat már kora délután megérkezett a recski táborba. A többiek is hősiesen tekertek és vacsora előtt mindenki épségben „begurult" – számoltak be a szervezők. Nagyon örülünk, hogy együtt tölthettük ezt az időt és reméljük, mindenki jól érezte magát. Szeretnénk még további túrákat tervezni, de biztos több napra megyünk majd – tették hozzá.

A hosszú, fárasztó kerekezés után a recski táborban jó volt a hangulat, örömmel fotózkodtak a túrázók
Forrás: Kerékpáros Tour Keve

A túra alapja egy jó kerékpár volt, kellet hozzá egy nagy adag elszántság, de természetesen nagyon sokan segítettek abban, hogy ez a közösségi program sikeresen záruljon. Voltak olyanok, akik csak a táv egy részét teljesítették, s olyanok is, akik megérkezés után még „felugrottak" a Kékestetőre, mindenki célja a saját teljesítőképessége határának feszegetése volt. A fáradtság ellenére, minden résztvevő kitűnően érezte magát.

Útközben...
Forrás: Kerékpáros Tour Keve

A kerékpáros életérzés továbbra is marad Túrkevén, a tervek szerint ősszel megrendezik a III. Tour de Keve kerekezést, s valószínűleg lesz harmadik kihívás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!