Szoljon podcast

2023.08.30. 17:38

Dr. Pataki Mihály: Száz felvételiző diákunkból több mint kilencvenet vettek fel felsőoktatási intézménybe

A rendkívül sokoldalú szakember sikeres életútjának mindig is meghatározó alapja volt a biztos családi háttér.

Turcsányi János

Vendégünk: dr. Pataki Mihály, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium címzetes igazgatója

Forrás: Szoljon.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyéért Díjban részesült nemrég dr. Pataki Mihály, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium címzetes igazgatója. Az intézményt több mint két évtizedig rendkívül sikeresen irányító szakember nagyon sokoldalú közéleti pályafutással dicsekedhet. Intézményvezetői munkája mellett szakértőként sokat tett a vármegye közoktatásának fejlesztéséért, ötvenöt éves pedagógiai pályafutása végig a Jászkunsághoz kötődik.

Sokoldalúságát bizonyítja a Vadászkamarában, vagy éppen a Magyar-Japán Baráti Egyesületben végzett munkája, de sportolóként is a legmagasabb szinten teljesített, mint a DEAC és a Szolnoki Olajbányász kosárlabda-játékosa. Sikeres életútjának mindig is meghatározó alapja volt a biztos családi háttér. Bármerre jár, volt diákjai, az egykori szülők, diákjaiból lett szülők, korábbi kollégái és munkáltatója ma is tisztelettel veszik körül.

A Szoljon.hu podcastjében Turcsányi János beszélgetéséből ismerhetjük meg közelebbről dr. Pataki Mihály életútját.

A Podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!