Szoljon podcast

2023.09.15. 13:30

Dr. Borkó Rezső: Most a fiatal kollégáimat szeretném segíteni, hogy elinduljanak ezen a szép pályán

Szabad fültisztító pálcikát használni? Mikor érdemes kitisztíttatni hallójáratainkat? Sok más mellett ezeket is megkérdeztük dr. Borkó Rezső címzetes egyetemi docens, fül-orr-gégész szakorvostól, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet osztályvezető főorvosától, aki nemrég megkapta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyéért Díjat.

Turcsányi János

dr. Borkó Rezső

Forrás: Szoljon.hu

A közismert és népszerű szolnoki szakember 1978-ban végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Orvosi pályáját a Hetényi Géza Kórházban kezdte 1978-ban, és immár 45 éve hűséges és megbecsült munkatársa vármegyénk egészségügyi ellátó rendszerének.

Szakmai pályafutása során a fül-orr-gégészeti műtéti eljárások széles spektrumát sajátította el, ügyelve arra, hogy gyakorlati tudását kollégáinak is átadja. 2005 óta aktívan dolgozik a rezidensek és szakorvos-jelöltek képzésében, a szakorvosok továbbképzésében és az ötödéves orvostanhallgatók oktatásában. Több cikluson át tevékenykedett a Magyar Orvosi Kamara területi elnökségében.

A Szoljon.hu podcastjében Turcsányi János nemcsak életútjáról faggatta dr. Borkó Rezsőt, hanem azt is megkérdezte a szakembertől, szabad-e fültisztító pálcikát használni, illetve hogy hatásosak-e a fülsprayk és mikor érdemes kitisztíttatni hallójáratainkat.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!