2023.10.09. 19:55
Párizst is meghódította, az Eiffel-toronynál főzhetett a szolnoki mesterszakács
A szolnoki mesterszakács az Eiffel-torony tövében főzte a gulyást a világ minden tájáról érkezett séfek társaságában. Csomor Gábor Attilával beszélgettünk párizsi kalandjáról, illetve szakmája kihívásairól.
Vendégünk Csomor Gábor Attila mesterszakács
Fotó: Köllő Judit
Csomor Gábor Attila szolnoki mesterszakács sok országban öregbítette már a magyar konyha és saját maga hírnevét. Legutóbb Párizsban tette ezt, nagy-nagy örömére azoknak a szerencséseknek, akik a jövő évi olimpiát népszerűsítő nemzetközi gasztronómiai faluban megkóstolhatták főztjét, az Eiffel-tornyot csodálva panorámaként.
A séfet a párizsi kaland részletei mellett arról is megkérdeztük, hogyan látja a hazai, azon belül is a szolnoki vendéglátás helyzetét, mit kellene változtatni a szakképzésben, hogy a következő szakácsgenerációk is versenyképesek legyenek itthon és külföldön. Megtudhatjuk tőle továbbá azt is, mi a legfontosabb világtrend a gasztronómiában. Kiderül az is, mire figyel egy mesterszakács, amikor vendég egy étteremben, mit főz otthon a családnak és miért fontos szerinte, hogy összejöjjünk egy közös főzésre.
A Szoljon.hu podcastjében Turcsányi János beszélget a szolnoki „konyhafőnökkel”.
A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.
Szoljon podcast
- Egy letűnt világ pihent a szolnoki helikopterbázis alatt – régészt kérdeztünk az izgalmas részletekről
- Ismét megszervezi a nagy sikerű kupát: ebben a szezonban sem unatkozik a szolnoki erőnléti edző
- Mucsi Zoltán: „Úgy tűnt, hogy valószínűleg Szolnokról fogok nyugdíjba menni, de aztán...”
- Több, mint egy „fejkezelés”: szolnoki szakértők mutatják be a különleges módszer lényegét
- Mit csinál egy meseterapeuta? Szolnoki szakembert kérdeztünk a témáról