Szoljon podcast

2023.10.09. 19:55

Párizst is meghódította, az Eiffel-toronynál főzhetett a szolnoki mesterszakács

A szolnoki mesterszakács az Eiffel-torony tövében főzte a gulyást a világ minden tájáról érkezett séfek társaságában. Csomor Gábor Attilával beszélgettünk párizsi kalandjáról, illetve szakmája kihívásairól.

Turcsányi János

Vendégünk Csomor Gábor Attila mesterszakács

Fotó: Köllő Judit

Csomor Gábor Attila szolnoki mesterszakács sok országban öregbítette már a magyar konyha és saját maga hírnevét. Legutóbb Párizsban tette ezt, nagy-nagy örömére azoknak a szerencséseknek, akik a jövő évi olimpiát népszerűsítő nemzetközi gasztronómiai faluban megkóstolhatták főztjét, az Eiffel-tornyot csodálva panorámaként.

A séfet a párizsi kaland részletei mellett arról is megkérdeztük, hogyan látja a hazai, azon belül is a szolnoki vendéglátás helyzetét, mit kellene változtatni a szakképzésben, hogy a következő szakácsgenerációk is versenyképesek legyenek itthon és külföldön. Megtudhatjuk tőle továbbá azt is, mi a legfontosabb világtrend a gasztronómiában. Kiderül az is, mire figyel egy mesterszakács, amikor vendég egy étteremben, mit főz otthon a családnak és miért fontos szerinte, hogy összejöjjünk egy közös főzésre.

A Szoljon.hu podcastjében Turcsányi János beszélget a szolnoki „konyhafőnökkel”.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!