Szoljon podcast

2023.11.29. 18:42

Hegedűs Nóra: Az életminőségünket is javíthatják a különleges ásványok

Milliónyi helyen hallhattuk már, hogy a testi tüneteknek, betegségeknek lelki okai is lehetnek. A szolnoki Hegedűs Nóra ásványékszer-készítő a Szoljon.hu legfrissebb podcastadásában elárulta, hogy miben tudnak segíteni nekünk a gyönyörű ékszerek, illetve arról is beszélt, hogyan szűrhetjük ki a hamis ásványokat.

Köllő Judit

Az ásványok jótékony hatásairól beszélt Hegedűs Nóra (balra) ásványékszer készítő

Fotó: Nagy Balázs

– Számos olyan dologgal foglalkozom, ami az emberi lélekhez köthető – magyarázta Hegedűs Nóra. – Bár elég sokan szkeptikusak a témával kapcsolatban, nem titok, hogy rengeteg problémánk alapja valamilyen lelki eredetű dolog. Ilyenkor mindig azt szoktam mondani, hogy vonatkoztassunk el az energiáktól, és próbáljunk arra gondolni, hogy ezek a kövek olyan funkciót látnak el, mint a kabala. Számtalanszor előfordult már életünk során, hogy egy-egy vizsga előtt vagy állásinterjún magunknál tartjuk kedvenc tollunkat, plüssfiguránkat, vagy akár ásványunkat. Ezek egyszerűen segíthetnek abban, hogy nyugodtabbak legyünk, és talán egy kissé jobban is érezzük magunkat. Ha ez így van, akkor miért ne próbálnánk meg őket alkalmazni?

 A stressz és a rohanó életvitel sajnos mindenki életében jelen van a mai világban. Ezek számos módon csapód­hatnak le bennünk. Stresszesek, frusztráltak vagy fáradtak vagyunk, ezek mind-mind a kimerültség jelei. Éppen ezért csoportos meditációkat szervezek, továbbá ehhez szükséges ásványkarkötőket készítek. 

A kristályok ugyanis saját rezgésekkel rendelkeznek, melyek számos dologban segíthetnek nekünk – mondta Hegedűs Nóra.
A szakember szerint sok dolog az energiahiánynak köszönhetően születik meg testünkben, éppen ezért fontos, hogy néha lelassuljunk és kikapcsolódjunk. Ezekben segít a meditáció és ezeket támogatják a kristályok, melyek igyekeznek visszaállítani a szervezet egyensúlyát.

– A lepidolit kristály például segít kiszűrni az olyan rezgéseket, melyek negatív hatással lehetnek ránk – folytatta tovább az ásványékszer-készítő. – Gondolok itt az elektronikai eszközökre. 

Sokszor hallottuk már, hogy ezek a tárgyak negatív rezgést árasztanak. Ez a kő segíthet abban, hogy normalizáljuk a környezetünk által kibocsátott rezgéseket. Fontos, hogy ilyen köveket általában olyan helyen vásároljunk, mely ismert, és tudjuk, hogy megbízható – tanácsolta. Hozzátette, hogy a legtöbb, ásványokkal foglalkozó üzletben nem fordul elő hamis kristály. Vásárlásukkor megoldást jelenthet, ha egy szakértő tanácsát követjük, vagy akár a saját megérzéseinkre hallgatunk.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!