Szoljon podcast

2023.12.04. 17:46

Az elfogadás önmagunknál kezdődik, vallja a roma származású írónő, Suki Erzsi

Életének minden fájdalmát, szomorúságát a könyvébe zárta, egyfajta felszabadulásként. Már nem engedi, hogy bántsák a származása miatt. Az elfogadásra, megértésre törekszik, másokat is segít ebben Suki Erzsi írónő.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Suki Erzsébet

Fotó: Kocsis-Szabó Lilla Laura

A nézőpontok váltogatása, az önsajnálat felszámolása lehet a megismerés és elfogadás egyik útja. 

Így a terheket is könnyebb lepakolni saját magunkról. Ezt vallja Suki Erzsi roma származású írónő, aki hosszú és küzdelmes utat tett meg odáig, hogy végre igazán boldog és elégedett lehessen. Fiatalkorában nehéz helyzetbe került a családja, így szerény körülmények között, ám nagy szeretetben nevelkedett. Élete során gyakran kellett megküzdenie az előítéletekkel a bőrszíne miatt. Sokáig lázadt, harcolt és ahogyan fogalmazott, sajnálta magát. Majd lépésről lépésre nyitott a változás felé, ami végül a békéhez és önelfogadáshoz vezette. Tanulásgos élettörténetét novellákba, versekbe öntötte, így saját szavain keresztül igyekszik mások segítségére lenni.

A kitörésről, az elfogadásról, a család szentségéről, valamint verses és novellás kötetéről mesél.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!