Ünnepváró

2023.12.19. 15:05

Bámulatos adventi dekoráció: készíts rozmaringkoszorút

Természetes és egyszerűen elkészíthető adventi dekorációs ötletet keresel? A rozmaringkoszorú gyönyörűen mutat és 10 perc alatt elkészíthető!

Szoljon.hu

Az advent elengedhetetlen része a dekoráció. Sokan inkább a természetes, rusztikusabb hangulatú megoldásokat keresik, ez a rozmaringkoszorú pedig tökéletes példája ennek. Szerencsére az idei nyár kezdvezett ennek az illatos és gyönyörű megjelenésű fűszernövénynek. Aki tart a veteményesében rozmaringot, még most is rengeteg, hosszúra megnőtt ágat talál a kertben. Azt viszont kevesen tudják, hogy milyen hangulatos és pillanatok alatt összeállítható dekoráció készíthető rozmaringból. A végeredmény bámulatos! – olvashatjuk a lakáskultúra.hu oldalon.

A rozmaringkoszorú egyszerű, illatos és látványos dekorelem lehet bejárati ajtón, falon vagy akár a megterített ünnepi asztalon is
Forrás: Lakáskultúra / Bonami

Mire lesz szükséged, hogy elkészítsd?

Csupán pár kellékre van szükség, hiszen a rozmaringkoszorú az egyszerűségről szó. Még az is lehet, hogy mindent megtalálsz hozzá otthon, így semmit nem kell külön vásárolnod hozzá! A kerek forma alapját egy tetszőleges méretű, kerek üvegtál, vagy lábos adja. Közepes koszorúhoz 5-6 hosszabb rozmaringszállal kell számolni, ennél nagyobbhoz akár a dupláját is előkészítheted.

Amire szükséged lesz:

  • rozmaring ágacskák
  • egy kerek edény – minél nagyobb a kerülete az edénynek, annál nagyobb lesz a koszorú
  • natúr spárga
  • olló
  • választott színű szalag, amivel fel tudod akasztani a koszorút
Legjobb, ha minden kelléket kikészítesz a felületre ahol a koszorúval dolgozni fogsz
Forrás: Lakáskultúra

Így készül a rozmaringkoszorú

1. Az első és legfontosabb lépés a rozmaringszálak szétválasztása. Egy koszorúhoz legalább  6-8 ágacska szükséges. A hosszú, vékony ágakkal jól lehet dolgozni, a vastagabbakat inkább kerüld, mivel ezek kevésbé hajlanak. A szálakat olló segítségével igazíthatod, de érdemes hosszúra meghagyni, mert akkor stabilabb lesz a végeredmény.

2. Helyezd az edényed körvonalába a rozmaringágakat, legyen mindig átfedés a szálak között. Ha körbeértél és elégedett vagy a koszorú vastagságával, jöhet a kötözés!

Forrás: Lakáskultúra

A szeretet jelképeként ismert rozmaring tökéletes szereplője az adventi, karácsonyi időszaknak. Fotó: Lakáskultúra3. Az ágakat több ponton is kötözd össze a spárga segítségével. Érdemes nagyjából 4-5 cm-enként oda kötni a csomókat, ahol egymásra simulnak a rozmaringágak. Nem kell spórolni a csomókkal, hiszen ez tartja össze az alkotást. Miután ezzel végeztél, vágd le a felesleges madzagot, akár a rozmaringot is formára igazíthatod.

4. Ezután már csak egy lépés van hátra: a koszorúra hurkold rá a szalagot, amivel azonnal fel is akaszthatod.

Tippek:

  • Minél frissebb a rozmaring, annál könnyebb a koszorút elkészíteni. A legjobb ha a fűszerkertből tudsz vágni a koszorúhoz alapanyagot amit azonnal fel is használsz.
  • Válassz olyan szinű szalagot ami a legjobban illik a dekorodhoz! A zöld és a piros nagyon szépen mutat együtt, de akár arany vagy ezüst szalag is tökéletes párosítás.
  • Az ünnepi szezon végével sem fog kárba vészni a koszorú: bontsd szét, és süss valami finomat a rozmaringgal.
Feldobja az egyszerű kis koszorút egy pár karácsonyi figura, masni, csillogó gömb
Forrás: Lakáskultúra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!