Állatmentés

2023.12.29. 14:03

Egy órán át óvták a kóborló kutyát a berényi fiatalok, de nem akadtak a gazda nyomára

A Kutyákkal az Életért Alapítvány arra kéri az ebtartókat, hogy a szilveszteri rohanásban legyenek körültekintőek és figyeljenek oda négylábú társaikra.

Illés Anita

A jászberényi ebrendészeti telepre került a fiatalok által megtalált négylábú

Forrás: Kutyákkal az Életért Alapítvány Facebook-oldala

Jászberényi fiatalok már nem először mutattak példát, amikor a napokban segítő kezet nyújtottak egy kóbor ebnek. A nemes cselekedetről a Kutyákkal az Életért Alapítvány számolt be közösségi oldalán.

Közlésük szerint a fiatalok a városban megfogtak egy utcán kószáló kutyust, majd több mint egy óráig vigyáztak rá, sőt még pórázt és hámot is szereztek neki. Értesítették az alapítvány önkénteseit, akik gondoskodtak a chip leolvasásáról. Ez azonban sajnos nem hozott eredményt. Mivel az alapítvány bázisán nem állt rendelkezésre szabad kennel, a kutyus a jászberényi ebrendészeti telep gondozásába került.

Már elkezdődött a szilveszteri őrület Jászberényben is, rengeteg kutya menekült el otthonról és kóborol az utcán, ezért a Kutyákkal az Életért Alapítvány arra kéri a kutyatartókat, hogy legyenek körültekintőek és figyeljenek oda négylábú társaikra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!