Szabadtéri program

2024.04.08. 17:00

Élvezték a tavasz zsongását a látogatóközpontba betérő rékasiak

Kellemes szabadtéri programot tartottak Zagyvarékason a napokban, melyre vártak minden korosztályt. Az időjárás is kedvezett a játékokkal, nyársalással, álltasimogatással színesített rendezvénynek.

Kovács Berta

Tavaszi zsongás várta pénteken a falu apraja-nagyját a zagyvarékasi látogatóközpontban.

tavaszi zsongás,kis kecske
Népszerű volt a gyerekek körében a nemrégiben született kis kecske
Forrás: Beküldött fotó

A központot még a Zagyva Ökopark turisztikai projekt részeként alakították ki a Kifli úton, bár programokat még nemigen tartottak itt.

A tavaszi összejövetel ötletét a Őszirózsa nyugdíjas egyesület vette fel, a szervezőmunka pedig a

Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár munkatársaira várt. A nap végére pedig bebizonyosodott, hogy egyszerű programokkal is mg lehet mozdítani az embereket, akik jól is érzik magukat egy ilyen jellegű szabadtéri összejövetelen.

Még tartott a tavaszi szünet, így gyerekekre is számítottak, de minden korosztály képviselte magát, a legidősebbekig. Jöttek nagyszülők unokákkal vagy családok egy közös kiruccanás gyanánt. Sokan érkeztek biciklivel, közülük többen még folytatták a tekerést a Zagyva töltésén is.

tavaszi zsongás,rékas
A nyársalóhelyen az idősebbek is szívesen sütögettek
Forrás: Beküldött fotó

A szabadtéri sportjátékokhoz, társasozáshoz kimondottan kedvezett a tavaszi időjárás, a látogatók használatba vették a nyársaló helyet is, aki pedig édesebb harapnivalóra vágyott, kóstolhatott fánkot is.

Még most kezdik benépesíteni az állatsimogatót, de a március 27-én született kis kecskének máris nagy sikere volt a legifjabbak körében. Bár s húsvét már elmúlt, nyuszival is ismerkedhettek a gyerekek.

– Egyszerű, de nagyszerű program volt – összegezte Rózsa Ibolya, a szervező intézmény vezetője. Mint mondta, folyamatosan érkeztek az emberek. A visszajelzések alapján mindenki kellemesen érezte magát, így biztos, hogy érdemes még hasonló összejöveteleket tartani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!