Jászkunság

2020.06.13. 14:00

Szerkesztőtársakká lépnek elő olvasóink! Várjuk a recepteket!

A Családok szakácskönyve – olvasóink legjobb receptjei címmel jelenik meg idén népszerű kiadványunk.

Munkatársunktól

Markos Mária éppen ebédet készített, mikor felkerestük

Forrás: MediaWorks

A receptek beküldése a hajrájához érkezett, ugyanis június 20-a a határidő. Az album az előétel, leves, főétel, desszert tematikára épül. A könyvbe kerülő több mint százötven receptet szakértő zsűri választja ki, Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakácsnak, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökének vezetésével. A receptbeküldők között robotgépet, elektromos kuktát és aszalógépet sorsolunk ki.

Özvegy Fekete Mihályné nagyon sok értékes receptet küldött már be. Éppen hírportálunkat olvasta, mikor felhívtuk.

– Mióta a férjem elhunyt, illetve mozgáskorlátozott lettem, már nemigen sütök-főzök – mondta.

– Mivel 80 esztendős vagyok, rengeteg olyan recepttel rendelkezem, melyeket másoknak is szívesen ajánlok. A fiam, a lányom, négy unoka és hat dédunoka is bearanyozza az életemet. Sokszor kérték a kedvenceiket, amiket én szívesen, nagy örömmel készítettem el.

Markos Mária éppen ebédet készített, mikor felkerestük
Fotó: MediaWorks

Markos Mária pedig éppen ebédet főzött, mikor felkerestük. Pácolt pulykát sütött zöldségekkel, a tetején tojással, sajttal és tejföllel. Olvasónk a legszűkebb élbolyban szerepel a több mint harminc beküldött receptjével.

– Örülök, hogy idén is megjelenik a szakácskönyv – emelte ki Markos Mária.

– Miként az előzőekben, úgy biztosan ebben is mindenki talál majd több olyan receptet, ami felkelti az érdeklődését, és elkészíti ennek alapján az ételt, ahogy én is sokszor megteszem.

Önnek is van kedvence?

Továbbra is várjuk a család kedvenc ételeinek receptjeit az alapanyagokkal és az elkészítés leírásával, valamint egy portréfotót a beküldőről. E-mail: [email protected], postai cím: Békés Megyei Hírlap, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3.

A végső határidő: 2020. június 20.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!