TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2017.07.08. 17:18

Újabb járás „paktált le” a munkaügy érdekében

A korábban megyei szinten megkötött foglalkoztatást elősegítő együttműködés mintájára a Törökszentmiklósi járás is megkötötte a maga „paktumát”.

Molnár-Révész Erika

A hét települést magába foglaló, úgynevezett helyi paktum célja szintén a munkahelyteremtés, a helyi foglalkoztatási együttműködések képzési és foglalkoztatási programjainak támogatásával, ezáltal az álláskeresők munkához juttatása a járás teljes területén.

A program konzorciumi formában valósul meg, vezetője Törökszentmiklós, tagja a megyei kormányhivatal. Elsődleges célcsoport az alapfokú iskolai végzettségűek, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, az ötven év felettiek és a tartósan regisztráltak.

A miklósi önkormányzat feladata lesz a tervezett szakmai konferenciák, fórumok szervezése, helyi foglalkoztatást elősegítő partnerségi hálózat építése, és a már meglévő továbbfejlesztése. A háromszázmillió forintos, uniós támogatású program megvalósításának tervezett időtartama három év.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!