Tiszainoka

2020.10.17. 07:00

Jól termett a paradicsom, de a vásárolt baromfik fele elhullott

Nyolcan vesznek részt idén a Start-munkaprogramban. Főként csirkéket és tojótyúkokat gondoznak – a tojásokkal ellátják a községi konyhát, és a lakosoknak is jut belőlük –, de vannak köztük mezőgazdasági segédmunkások is – tudtuk meg Kiss Erzsébet Eliza polgármestertől.

P. Pusztai Nóra

Hudák Mónika napjában háromszor ad enni a csirkéknek

Fotó: Nagy Balázs

Augusztus végén kezdtek tojni az idei csirkék, tojásuk még jérce méretű.

– Átmeneti időszakot élünk, a tavalyi állomány egy részét eladtuk, nyolc tojó maradt. Most összesen száz csirkénk és harminc kakasunk van. Négyszáz baromfival vágtunk neki az évnek, ám az idei széria kifejezetten rossz volt, közel kétszáz elhullott – magyarázta Bruzsa Julianna adminisztrátor. A rendszer mégis fedezi önmagát, az állatok eladásából származó összegből takarmányt vásárolnak.

Hudák Mónika napjában háromszor ad enni a csirkéknek
Fotó: Nagy Balázs

A gazdaságban főleg konyhakerti növényeket termesztettek. Paradicsommal, paprikával, hagymával és krumplival látták el a konyhát.

– A kert ki van téve a különféle időjárási viszontagságoknak, de ezúttal is sikerült fedeznünk az elvárásokat – fejtette ki a program adminisztrátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában