Infografikával

2020.12.12. 14:00

Kacsát sütne karácsonyra? Mutatjuk a szolnoki piac aktuális árait!

Hírportálunk ezen a héten is kilátogatott a szolnoki vásárcsarnokba, ahol összeállítottunk a kapható termékekből egy árlistát.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Lilakáposzta

250 Ft/kg

Mandarin

348-448 Ft/kg

Citrom

598-698 Ft/kg

Pinova alma

348 Ft/kg

Idared alma

348 Ft/kg

Jonaprince alma

348 Ft/kg

Gála alma

348-398 Ft/kg

Starking alma

298-348 Ft/kg

Golden alma

398 Ft/kg

Jonagored alma

298 Ft/kg

Paradicsom

198-698 Ft/kg

Saláta

250-300 Ft/fej

Sörretek

400 Ft/cs

Zöldhagyma

250 Ft/kg

Zöldség

798 Ft/kg

Sárgarépa

198 Ft/kg

Karalábé

250 Ft/kg

Kelkáposzta

298 Ft/kg

Zeller

250 Ft/db

Fokhagyma

698-998 Ft/kg

Burgonya

88-168 Ft/kg

Erős paprika

550-598 Ft/kg

Lilahagyma

398-1200 Ft/kg

Vöröshagyma

288 Ft/kg

Narancs

498-550 Ft/kg

Banán

350 Ft/kg

Fejeskáposzta

180-190 Ft/kg

Kelkáposzta

350 Ft/kg

Karfiol

350-490 Ft/kg

Piros retek

250 Ft/cs

TV-paprika

450-898 Ft/kg

Sütőtök

198 Ft/kg

Kígyóuborka

698 Ft/kg

Kelbimbó

800-998 Ft/kg

Fekete retek

348 Ft/kg

Cékla

260-298 Ft/kg

Birsalma

598 Ft/kg

Vilmos körte

498 Ft/kg

Cukkini

798 Ft/kg

Csiperke gomba

800 Ft/kg

Brokkoli

998 Ft/kg

Gyömbér

1998 Ft/kg

Kivi

640 Ft/kg

Tojás

36-50 Ft/db

Petrezselyem

80 Ft/cs

Padlizsán

798 Ft/kg

Koktél paradicsom

1800 Ft/kg

Ananász

590 Ft/db

Sült kacsacomb párolt káposztával? Karácsonyra tökéletes étel lehet!

Hozzávalók:

  • 4 kacsacomb (4 főre)
  • bors
  • libazsír
  • fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • friss majoránna
  • fehérbor
  • lilakáposzta
  • vöröshagyma
  • vaj
  • cukor
  • köménymag
  • ecet
  • citrom
  • ételízesítő
  • burgonya
  • friss petrezselyem
  • sárgabarackbefőtt
  • áfonyalekvár
  • Elkészítés:

    A kacsacombokat ételízesítővel vagy sóval, borssal bedörzsöljük, s betesszük a hűtőbe néhány órára. A combokat belehelyezzük egy nyél nélküli serpenyőbe, kevés libazsírra (a kacsa amúgy is sok zsírt enged majd), teszünk rájuk és melléjük bőségesen fokhagymagerezdeket, illetve akár frissen szedett kakukkfüvet és majoránnát is. A combokra kevés vizet öntökünk, lefedjük, s nem túl nagy lángon pároljuk, időnként meglocsoljuk őket, a vége felé pedig öntsünk hozzá fehérbort.

    Miközben ez készül, felszeleteljük a káposztát. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, teszünk rá cukrot, amit karamellizálunk. Rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük, majd időnként megkavarjuk. Amikor már majdnem kész, adunk hozzá kevés ecetet, citromlevet és fehérbort, majd készre pároljuk.

    Amikor a combok már megpuhultak, beletesszük a serpenyőt a 200 fokra előmelegített sütőbe, s rövid idő alatt aranybarnára grillezzük. Fontos, hogy a sütő ablakán ügyeljük arra, nehogy megégessük a combokat!

    A tálalásnál a combokat egy nagy lapostányérra szedjük, ami mellé egy kupac káposztát, néhány szem sült, petrezselymes burgonyát szedünk. Az ételt áfonyalekvárral vagy sárgabarack lekvárral ízesíthetjük, díszíthetjük.

    Receptünket a Mindmegette.hu-ról hoztuk el önöknek.

    Mennyibe kerül a kacsa a szolnoki piacon?

  • Kacsacomb – 1495 Ft/kg
  • Kacsa testháj – 955 Ft/kg
  • Kacsa bőrös háj – 955 Ft/kg
  • Kacsa zúza – 890 Ft/kg
  • Jövő héten ismét jelentkezünk piaci árlistánkkal.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!