2020.12.12. 14:00
Kacsát sütne karácsonyra? Mutatjuk a szolnoki piac aktuális árait!
Hírportálunk ezen a héten is kilátogatott a szolnoki vásárcsarnokba, ahol összeállítottunk a kapható termékekből egy árlistát.
Forrás: Illusztráció/Shutterstock
Lilakáposzta
250 Ft/kg
Mandarin
348-448 Ft/kg
Citrom
598-698 Ft/kg
Pinova alma
348 Ft/kg
Idared alma
348 Ft/kg
Jonaprince alma
348 Ft/kg
Gála alma
348-398 Ft/kg
Starking alma
298-348 Ft/kg
Golden alma
398 Ft/kg
Jonagored alma
298 Ft/kg
Paradicsom
198-698 Ft/kg
Saláta
250-300 Ft/fej
Sörretek
400 Ft/cs
Zöldhagyma
250 Ft/kg
Zöldség
798 Ft/kg
Sárgarépa
198 Ft/kg
Karalábé
250 Ft/kg
Kelkáposzta
298 Ft/kg
Zeller
250 Ft/db
Fokhagyma
698-998 Ft/kg
Burgonya
88-168 Ft/kg
Erős paprika
550-598 Ft/kg
Lilahagyma
398-1200 Ft/kg
Vöröshagyma
288 Ft/kg
Narancs
498-550 Ft/kg
Banán
350 Ft/kg
Fejeskáposzta
180-190 Ft/kg
Kelkáposzta
350 Ft/kg
Karfiol
350-490 Ft/kg
Piros retek
250 Ft/cs
TV-paprika
450-898 Ft/kg
Sütőtök
198 Ft/kg
Kígyóuborka
698 Ft/kg
Kelbimbó
800-998 Ft/kg
Fekete retek
348 Ft/kg
Cékla
260-298 Ft/kg
Birsalma
598 Ft/kg
Vilmos körte
498 Ft/kg
Cukkini
798 Ft/kg
Csiperke gomba
800 Ft/kg
Brokkoli
998 Ft/kg
Gyömbér
1998 Ft/kg
Kivi
640 Ft/kg
Tojás
36-50 Ft/db
Petrezselyem
80 Ft/cs
Padlizsán
798 Ft/kg
Koktél paradicsom
1800 Ft/kg
Ananász
590 Ft/db
Sült kacsacomb párolt káposztával? Karácsonyra tökéletes étel lehet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A kacsacombokat ételízesítővel vagy sóval, borssal bedörzsöljük, s betesszük a hűtőbe néhány órára. A combokat belehelyezzük egy nyél nélküli serpenyőbe, kevés libazsírra (a kacsa amúgy is sok zsírt enged majd), teszünk rájuk és melléjük bőségesen fokhagymagerezdeket, illetve akár frissen szedett kakukkfüvet és majoránnát is. A combokra kevés vizet öntökünk, lefedjük, s nem túl nagy lángon pároljuk, időnként meglocsoljuk őket, a vége felé pedig öntsünk hozzá fehérbort.
Miközben ez készül, felszeleteljük a káposztát. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, teszünk rá cukrot, amit karamellizálunk. Rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a káposztát, sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük, majd időnként megkavarjuk. Amikor már majdnem kész, adunk hozzá kevés ecetet, citromlevet és fehérbort, majd készre pároljuk.
Amikor a combok már megpuhultak, beletesszük a serpenyőt a 200 fokra előmelegített sütőbe, s rövid idő alatt aranybarnára grillezzük. Fontos, hogy a sütő ablakán ügyeljük arra, nehogy megégessük a combokat!
A tálalásnál a combokat egy nagy lapostányérra szedjük, ami mellé egy kupac káposztát, néhány szem sült, petrezselymes burgonyát szedünk. Az ételt áfonyalekvárral vagy sárgabarack lekvárral ízesíthetjük, díszíthetjük.
Receptünket a Mindmegette.hu-ról hoztuk el önöknek.
Mennyibe kerül a kacsa a szolnoki piacon?
Jövő héten ismét jelentkezünk piaci árlistánkkal.