2020.12.19. 14:00
Töltött káposztát készítene? Mutatjuk az árakat a szolnoki piacon!
Hírportálunk ezen a héten is kilátogatott a szolnoki vásárcsarnokba, ahol összeállítottunk a kapható termékekből egy árlistát.
Forrás: Illusztráció/Shutterstock
TV-paprika
798-998 Ft/kg
Kápia paprika
498-998 Ft/kg
Mandarin
298-348 Ft/kg
Saláta
300 Ft/fej
Ananász
500 Ft/db
Citrom
698 Ft/kg
Narancs
298-450 Ft/kg
Körte
798 Ft/kg
Jonaprince alma
348 Ft/kg
Mucsu alma
348 Ft/kg
Starking alma
348-398 Ft/kg
Gála alma
248 Ft/kg
Idared alma
248-348 Ft/kg
Jonatán alma
348 Ft/kg
Jonagored alma
348 Ft/kg
Golden alma
398 Ft/kg
Birsalma
598-698 Ft/kg
Karfiol
200-450 Ft/kg
Paradicsom
248-698 Ft/kg
Koktél paradicsom
998 Ft/kg
Kígyóuborka
698 Ft/kg
Erős paprika
398-1200 Ft/kg
Lilakáposzta
398 Ft/kg
Zöldség
298-798 Ft/kg
Répa
98-298 Ft/kg
Zeller
250 Ft/kg
Piros retek
250 Ft/cs
Sörretek
400 Ft/cs
Fekete retek
298 Ft/cs
Zöldhagyma
250 Ft/cs
Karalábé
250 Ft/kg
Fejes káposzta
248 Ft/fej
Burgonya
88-140 Ft/kg
Vöröshagyma
248-288 Ft/kg
Salátahagyma
398 Ft/kg
Lilahagyma
398 Ft/kg
Sütőtök
198 Ft/kg
Fokhagyma
998-1500 Ft/kg
Földimogyoró
1698 Ft/kg
Gyömbér
2998 Ft/kg
Citrom
590-698 Ft/kg
Gránátalma
800 Ft/kg
Kivi
898 Ft/kg
Kelbimbó
998 Ft/kg
Dióbél
4000 Ft/kg
Szőlő
748 Ft/kg
Vilmos körte
498-648 Ft/kg
Kormos körte
648 Ft/kg
Banán
448 Ft/kg
Laska gomba
998 Ft/kg
Lencse
798 Ft/kg
Cukkini
798 Ft/kg
Padlizsán
898 Ft/kg
Petrezselyem
70 Ft/cs
Tojás
36-50 Ft/db
Brokkoli
1000 Ft/kg
Cékla
260 Ft/kg
A töltött káposzta a karácsonyi időszak elmaradhatatlan étele.
Hozzávalók (4 fő részére):
Elkészítés:
A rizst megmossuk, hozzáadjuk darált húst, az apróra vágott vöröshagymát, az összetört fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket.
A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk és a lábas aljára halmozzuk, a megmosott füstölt bordaszéllel együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Két-három nagyobb káposztalevéllel betakarjuk, és felfőzzük, nagyjából 70 percig – ez a hústól is függ.
Ha megfőtt, rántást készítünk: kevés olajat hevítünk, a lisztet megpirítjuk benne, majd a tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, hogy szép színe legyen, és két evőkanál tejfölt is belekeverünk. A káposzta levéből annyit teszünk hozzá, hogy nagyjából egyforma meleg legyen, rászűrjük a káposztára, és összeforraljuk. Az elkészült ételt tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
Receptünket a Mindmegette.hu-ról hoztuk el önöknek.
Mennyibe kerülnek a sertés részei?
Jövő héten ismét jelentkezünk piaci árlistánkkal.