Közösségek ünnepe

2024.05.02. 15:47

Ismét összegyűltek a lóerő szerelmesei a jászapáti majálisra – galériával

Nincs majális motoros felvonulás nélkül Jászapátin, idén is több száz gépcsoda gördült végig a város utcáin. A rendezvény keretében hirdették ki a Jászapáti Csillagai program eredményét is.

Illés Anita

Közösségi élmény, jókedv, finom falatok és szórakoztató programok várták a majálisozókat Jászapátin. Zenés ébresztővel indult a nap a Muskátli Népdalkör közreműködésével, majd kora délután a Jásztánc Alapítvány lelkes táncosai díszítették fel a város májusfáját a főtéren. 

Eközben már folyamatosan gyülekeztek a lóerők szerelmesei, a Penny parkolójából indulva több száz motoros vonult fel a kijelölt útvonalon a sportpályára, ahol sokan megcsodálták a kétkerekű gépcsodákat. 

majális,jászapáti,program,rendezvény
Sokakat vonzott a jászapáti majális színes programsorozata
Fotó: Pesti József

Finom falatokból és ízletes nedűkből sem volt hiány, a gulyásfőző versenyen mintegy 12 csapat mérte össze tudását. Az ízítészek döntése alapján a legjobbnak a Szivárvány Óvoda étele bizonyult. Második helyen a Jásztánc Alapítvány főzői végeztek, a Pircsi csapat pedig harmadik lett. A főzőverseny különdíját a Jóbarátság Nyugdíjas Klub főzőcsapata vihette haza. 

 

Amíg az ételek készültek, a sportpályán többek között motoros show, interaktív gyermekműsor, a Muskátli Népdalkör, a Városi Vegyeskar és a Jásztánc Alapítvány előadása szórakoztatta a résztvevőket, de volt egészségsátor, ugrálóvár, kézműves foglalkozás és népi játszótér is. Anyák napja közeledtével Nagypál Ágnes énekelt az édesanyáknak. A majálison hirdették ki a Jászapáti Csillagai program eredményét, melyet az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány (EMIA) és a polgármesteri hivatal indított útjára. Burik Bernadett, az EMIA jászsági nagykövete az eseményen elmondta, a programot Borszéki Molnár Dalma, az EMIA elnöke álmodta meg. 

Célja: felhívni a figyelmet arra, hogy egy közösség ereje az összetartásban van. 

A program során a város kiemelkedő személyiségeit és helyi értékeit ismertették meg a közösséggel. Jászapáti polgárai 13 kategóriában – az év diákja, pedagógusa, nyugdíjasa, sportolója, orvosa, egészségügyi dolgozója, kultúra díja, kertje, épülete, környezetbarát programja, vállalkozása, családja, civil kezdeményezése és közfoglalkoztatottja – dönthettek arról, hogy kit tartanak a legkiemelkedőbbnek.

– A lakosok nagy lelkesedéssel vettek részt a csillagkeresésben, több ezer szavazat érkezett a 37 jelöltre – ismertette Burik Bernadett. Nem rangsorolták a „csillagokat”, mindenki elismerésben részesült. Ifj. Pócs János alpolgármester az eredményhirdetésen kiemelte, az önkormányzat fontosnak tartja, hogy minél több közösségépítő program legyen a városban, méltatta a közösségépítő, értékteremtő személyek munkáját is. 

A jászapáti majálist az Urban Verbunk Rózsa Story című fergeteges, vérpezsdítő produkciója zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában