Szolnok / Galériával

2021.06.11. 20:00

A fejlesztési lehetőségekről tájékoztatták a vállalkozókat

Bemutatták azokat a konkrét lehetőségeket a megyei vállalkozóknak, amivel fejleszthetik vállalkozásukat és új munkahelyeket hozhatnak létre.

Kovács Berta

Jelentős összegű pályázati pénzek, hitelkonstrukciók és tőkebevonási lehetőségek állnak a vállalkozók rendelkezésére, derült ki a KKV Stratégiai fórumon, melyet pénteken tartottak Szolnokon a városi önkormányzat dísztermében. E programot egy átfogó eseménysorozat részeként rendezték meg, melyet 2019-ben hozott létre dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a kereskedelmi és iparkamarák közreműködésével.

– Európában elsőként hirdettük meg gazdaság-újraindítási programjainkat. Ezt hosszan felkészülés előzte meg – nyilatkozta az államtitkár.

– Harmadjára vagyunk itt Szolnokon. Első alkalommal megkérdeztük a vállalkozókat, milyen problémákat látnak, mi is ismertettük, milyen kihívásokkal, veszélyekkel kell szembenézniük. Másodszor, tavaly nyáron, elmondtuk megoldási javaslatainkat. Most pedig azért jöttünk, hogy bemutassuk azokat a konkrét lehetőségeket a megye vállalkozóknak, amivel fejleszthetik vállalkozásukat és új munkahelyeket hozhatnak létre.

Összesen 587 milliárd forintos vissza nem térítendő pályázati lehetőséget, valamint 2000 milliárd forint államilag támogatott, nulla százalékos hitelkonstrukciót és tőkebevonási lehetőség áll a vállalkozók rendelkezésére. Az államtitkár bemutatta a megújult vállalkozói információs portált, a vali.hu-t, ahol a társas vállalkozók három kattintással cégükre szabottan kapják meg, hogy konkrétan milyen vállalkozásfejlesztési lehetőségeket vehetnek igénybe ténylegesen.

Az eseményen dr. Sziráki András, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke a megye kedvező gazdasági eredményeiről szólt, amire tudnak a jövőben is építeni. Elmondta, múlt évben megyénk gazdasága elérte a bűvös 3000 milliárd forint teljesítményt, ami megbecsülendő eredmény, és ipargazdaságunk az idei év első négy hónapjában is jól teljesített.

Szalay Ferenc polgármester a város biztatóan javuló munkanélküliségi mutatóit emelte ki. 2019-ben 4,4 százalékos relatív munkanélküliség jellemezte a várost, tavaly 5,7 százalékos, ez idén júniusra 4,5 százalékra javult, közelítve a járvány előtti időszak 4,0–4,1 százalékához.

A tájékoztatást követően szakmai megbeszélést folytattak a résztvevő vállalkozókkal, megismerve egyúttal tapasztalataikat, véleményüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában