Helyi hírek

2010.02.03. 15:29

Gázszámlát is fizethetnek majd a szociális kártyával?

Jászladányon februártól vezették volna be a szociális kártyát, ám ez az időpont csúszik. Az önkormányzat szeretné ugyanis elérni, hogy erről ki lehessen egyenlíteni a gáz- és villanyszámlát is.

B. Gy.

A képviselő-testület korábban döntött arról, hogy elvileg támogatja a szociális kártya bevezetését Jászladányon. Ez a természetben juttatható támogatás a 220 millió forintos segélykeretből körülbelül 40-45 milliós tételt jelent — tudtuk meg Dankó Istvántól. Mint a polgármester elmondta, joga van az önkormányzatnak eldönteni azt, hogy pénzben fizeti ki avagy más formában juttatja ezt a segélyezettek számára. Azonban nem szeretnék, hogy csak jászladányi elfogadóhelyeken lehessen a kártyát használni és arról vásárolni, hanem a meghatározott áruk körét az ország mintegy 19 ezer kereskedelmi egységében beszerezhessék a rászorulók. Az is a céljuk, hogy ha például Szolnokra bemegy egy jászladányi lakos egy nagyobb áruházba, és ott olcsóbban kívánja megvásárolni a terméket, akkor azt is megtehesse.

A szociális kártya bevezetése azért várat még magára, mert az a cég, amely a kártyát rendszerbe állítaná, várható, hogy az e.On áramszolgáltatótól és a Tigáz gázszolgáltatótól olyan nyilatkozatot szerez be, amely szerint a szociális kártyáról kiegyenlíthetné a tulajdonosa a gáz- és villanyszámlát is. A polgármester szerint ez azért is fontos, mivel például a lakásfenntartási támogatás is egyik eleme annak a segélynek, amit a szociális kártyára utalnak.

— Ezek a nyilatkozatok egyelőre váratnak magukra, ezért a képviselő-testület úgy döntött, hogy januári üléséről leveszi a szociáliskártya-kérdést, és február 1-jétől még nem vezetik be — hangsúlyozta a polgármester. — Természetesen ha megérkeznek a nyilatkozatok, akkor erre sor kerülhet. Amennyiben nem lesz ilyen nyilatkozat, akkor újratárgyalja a képviselő-testület a kérdést, és eldönti, hogy abban a formában be kívánja-e vezetni a szociális kártyát.

B. Gy. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!