Időjárás

2023.02.03. 11:20

Csapadékos és „meleg” volt a január a Jászkunságban

A hónap során újév napján volt a legmelegebbet, akkor 13,7 fokot mértek.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A kifejezetten esős decembert szintén csapadékban bővelkedő január követte. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság adatai szerint területi átlagban 67 milliméter csapadék hullott, ami 35,9 milliméterrel haladja meg a sokéves első havi átlagot. 

A legtöbbet Jászberényben és Kiskörén (78,5 illetve 77,9 mm), a legkevesebbet pedig Kunszentmártonban (52,4 mm) mértük. Szolnokon 60,5 milliméter hullott

 – szólt az adatokról Laczi Zoltán.Az igazgatóság sajtóreferense a hőmérsékleti adatokról is beszámolt. 

Elmondása szerint Szolnokon januárban 4,5 Celsius fokos havi középhőmérsékletet jegyeztek fel, ami 5,7 fokkal magasabb a sokéves első havi átlagnál, ami mínusz 1,2 fok). – Ezzel az idei a második legenyhébb január 1946 óta, 2007-ben volt „melegebb”, akkor 5,7 fok volt a havi középhőmérséklet. A hónap során egyébként újév napján volt a legmelegebbet, 13,7 fok, míg a leghidegebbet, mínusz 4,8 fokot január 30-án jegyeztünk fel. Sokat mondó adat, hogy a fagyos napok száma csupán öt volt, ami tizenkilenccel kevesebb a sokéves átlagértéknél – részletezte az enyhe január adatait a sajtóreferens.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!