SZOLNOK

2018.10.01. 15:28

Megvert egy férfit Szolnokon, mert túl közel parkolt az autójához

A Szolnoki Járásbíróság 150.000 Ft pénzbüntetésre ítélte azt a középkorú férfit, aki a nem jogerős ítélet szerint tavaly novemberben, a szolnoki Pelikán Bevásárlóközpont 2. emeleti parkolójában, úgy megvert egy másik férfit, azért mert túl közel parkolt a kocsijához, hogy eltört az orrcsontja.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, testi sértést követ el, aki más testi épségét sérti. Ha a testi sértéssel okozott sérülés, ahogyan jelen esetben is, nyolc napon túl gyógyul, a törvény az elkövetőt súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni – tudtuk meg a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályától.

Az ügyben 2018. június 14-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség, a Szolnoki Járásbíróság pedig három hónappal később, 2018. szeptember 17-én hozott ítéletet: a férfit súlyos testi sértés bűntette miatt 150.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész a kiszabott büntetés súlyosításáért, míg a vádlott és védője annak enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában