KATASZTRÓFAVÉDELEM

2018.10.12. 11:00

Továbbra is nagyon sok a tűzeset a megyében

Csütörtökön számos szabadtéri tűznél kellett beavatkoznia a megye tűzoltóinak. Emellett egy kisebb baleset adott még munkát, de szerencsére sérülések nem történtek.

Szoljon.hu

Forrás: Tiszaföldvári ÖTP

Leszakadt egy nyerges vontató pótüzemanyag-tartálya csütörtök este a 32-es számú főúton, Újszásznál. A szolnoki hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal, illetve hidraulikus emelőpárnával rögzítették a tartályt. Ezután a kifolyt üzemanyagot felitató anyaggal eltávolították az úttestről.

A tiszaföldvári Strand utcában nádas égett csütörtök délután mintegy két hektáron. A tűz beton villanyoszlopokat is érintett, illetve a közelben birka ólakat és egy libatelepet veszélyeztetett. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Fotó: Tiszaföldvári ÖTP

Száraz fű kapott lángra 50 méter hosszan csütörtök délután a 3219-es út mentén, Tiszaszentimre határában. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be.

Kigyulladt az avar csütörtök délután Tiszasülyön, a Haladás utcában. A szolnoki hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Összesen 500 négyzetméternyi terület vált a lángok martalékává, a tűz érintett egy 18 négyzetméteres melléképületet, valamint egy 32 négyzetméter alapterületű, alsókonyhaként használt építményt is.

Szintén nádastűz miatt kellett vonulnia csütörtök délután a mezőtúri hivatásos tűzoltóknak. A város határában, a 4631-es út mentén mintegy 700 négyzetméter nádas égett le, a lángokat az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtotta el – tudtuk meg Németh Ádámtól, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől.

A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy az utóbbi időszak száraz időjárása és a szezonális kerti munkálatok miatt megnő a szabadtéri tüzek kialakulásának veszélye.

Néhány tanács betartásával a balesetek elkerülhetők:

A belterületen történő szabadtéri égetés alapvetően tilos, kivéve, ahol erre önkormányzati rendelet engedélyt ad. Szabadtéri égetés előtt a szabályokról érdeklődjön az önkormányzatnál!

Csak akkora tüzet gyújtsanak, amekkorát felügyeletük alatt tudnak tartani!

Mindig legyen a közelben a tűz oltásához megfelelő mennyiségű víz vagy homok, illetve kéziszerszámok!

Figyelje az időjárás-előrejelzést! Amennyiben nagy a szél, ne égessen, mert a légmozgás kedvez a lángok továbbterjedésének!

Utazás során ne dobáljanak ki a jármű ablakán cigarettacsikket, mert az könnyen lángra lobbanthatja a száraz aljnövényzetet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában