BÍRÓSÁG

2019.01.18. 09:23

Izgalmas ügyeket tárgyal év elején is a Szolnoki Törvényszék

Több kábítószer-kereskedelemmel, adó- és költségvetési csalással, pénzmosással és életveszélyt okozó testi sértéssel kapcsolatos ügyet is tárgyal az elkövetkező hónapokban a Szolnoki Törvényszék, de folytatódik, sőt, már az év első tárgyalása is lezajlott a Kun-Mediátor ügyben is. A bírósági tárgyalások első negyedévi menetéről dr. Tóvizi Ádám Péter, a Szolnoki Törvényszék sajtótitkára számolt be hírportálunk érdeklődésére.

Mészáros Géza

Folytatódik egy csaknem 70 millió forintos áfacsalással vádolt, és egy olyan férfi büntetőügye is, aki a vád szerint két éve, szilveszter napján, kishíján agyonverte az édesapját.

Szintén januárban áll a bíróság elé egy férfi, akit azzal vádolnak, hogy egy, az interneten klasszikus sportkocsikat felkínáló csaló, gyanútlan vevőktől kicsalt, csaknem 14 millió forintját „mosta tisztára”.

Februárban számos más ügy mellett egy „kábítószer webáruház” üzemeltetésével vádolt férfi, és két olyan vádlott ügyében is tárgyalást tart a törvényszék, akik a vád szerint majdnem halált okoztak.

Egyiküket azzal vádolják, hogy éveken át rendszeresen verte élettársát, akit az utolsó alkalommal olyan súlyosan bántalmazott, hogy a lépét műtéti úton kellett eltávolítani. A másik ügy vádlottja pedig a vádirat szerint egy 16 centiméteres késsel szúrta nyakon az egyik haragosát.

Márciusban tárgyalja a bíróság két kábítószerkereskedelemmel vádolt férfi ügyét, akik a vád szerint legalább 9 alkalommal, alkalmanként 1 kg marihuánát vásároltak, kilogrammonként másfél millió forintért, abból a célból, hogy azt tovább értékesítsék. A bíróság elé áll egy nő is, akit csaknem másfél milliárd forintos áfacsalással vádol az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában