TISZAFÜRED

2019.01.25. 12:43

Több mint félmilliót kell fizetnie egy füredi illegális szemetelőnek

A Tiszafüredi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy kunmadarasi férfit, veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt. Az ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője számolt be hírportálunknak.

Mészáros Géza

Az elkövető, aki útépítéssel, aszfaltozással foglalkozik, tavaly szeptember 16-án az addig a lakóhelyén tárolt mintegy két köbméternyi építési-bontási törmeléket, különböző csomagolóanyagokat, olajjal szennyezett törlőkendőket, festékes dobozokat, olajos kannákat szállított gépjárművel Abádszalók egy mezőgazdasági külterületére, ahol szállítmányát engedély nélkül lerakta.

Az illegálisan elhelyezett anyagok hulladéknak, köztük több veszélyes hulladéknak minősült. A kirakott anyagok alkalmasak voltak arra, hogy az egészséget, a földet, a vizet, a levegőt szennyezzék. Az elkövető elismerte felelősségét.

Ebben, valamint az ügy felderítésében segített egy szemtanú, illetve a kihelyezett térfigyelő kamerák is. Az illető a tettét rossz döntésnek értékelte, de különösebb indokát nem adta annak, hogy miért nem a szabályos megoldást választotta. A Tiszafüredi Járásbíróság a vádlottat jogerősen 600 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában