ABONY

2019.02.03. 09:21

Házi őrizetben árult kristályt és herbált az abonyi férfi, letartóztatták

Indítványt tett a Ceglédi Járási Ügyészség annak a férfinak a letartóztatására, aki abonyi házára elrendelt bűnügyi őrizete alatt pszichoaktív anyagokat árult. Ezenkívül az ellene folyamatban lévő tárgyaláson az ítélet kihirdetését bombariadóval odázta el – tudtuk meg dr. Gyugyi Csillától, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjétől.

Czakó Nóra

A bűnügy gyanúsítottja, egy abonyi férfi, különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt vádlottként állt a Ceglédi Járásbíróság előtt. A férfi az abonyi házára rendelt bűnügyi felügyelet alatt állt 2017 decembere óta.

A gyanúsított azonban 2018 elejétől kezdve az illegális forgalomban „kristály”, „crac”, „pára” és „herbál” néven ismert pszichoaktív anyagokat szerzett be, és ezeket napi rendszerességgel adta el vevőkörének. Egyes vevői a férfi őrizetbe vételéig, január 24-ig százezres összegeket hagytak nála.

A gyanúsított ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Ceglédi Járásbíróság 2018. november 16-ára tűzött ki tárgyalást. Megvolt annak lehetősége, hogy ezen a napon a bíróság ítéletet hirdet. Azért, hogy a tárgyalást ne lehessen megtartani, a férfi előző este áthívta magához egy ismerősét.

Rábeszélte, másnap reggel hívja fel telefonon a járásbíróságot, és azzal fenyegetőzzön, hogy bombát robbant az épületben. A gyanúsított társa így is tett. A telefonhívás alapján a rendőrök kiürítették a bíróság épületét. Nem találtak robbanóanyagot, azonban a járásbíróságon az aznapra kitűzött tárgyalásokat meg kellett szakítani.

Mivel a gyanúsított esetében okkal lehet tartani attól, hogy szabadon hagyva megszökne, elrendelték letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában