KUNSZENTMÁRTON

2019.04.17. 15:30

Akár 10 évet is kaphat a kunszenti díler

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 47 éves tiszasasi férfivel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre, termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt.

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott egy Kunszentmárton melletti tanya közvetlen közelében, egy öntözőcsatorna partján rejtve összesen 123 tő kannabisz növényt termesztett, ezen kívül a tanya épületeiben is szárított kannabisz növényi törmeléket tárolt egészen 2017. szeptemberig, amikor is a rendőrök elfogták.

A 123 tő kannabisz a Büntető törvénykönyv szerint jelentős mennyiségű kábítószernek minősül, ezért a termesztése 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, közügyektől eltiltásra, valamint a kábítószer és a termesztéséhez szükséges eszközök elkobzására tett indítványt. A büntetőeljárás a Kunszentmártoni Járásbíróságon folytatódik – tudtuk meg Dr. Zsilka Lászlótól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában